Krydret kyllinggryte med søtpotet og kikerter

DSC05652
God morgen alle sammen! Jeg glemte jo helt å blogge om denne deilige kyllinggryta jeg lagde forrige helg, og til min store overraskelse kastet barna seg over både kikerter og søtpotet. Wow noe riktig må jeg ha gjort for det hadde aldri gått om de ingrediensene var servert hver for seg. Kikerter har vi faktisk ikke brukt så mye av, men det er jo så næringsrikt så jeg får begynne å bli bedre med å tilføre slikt i maten.
DSC05662 DSC05656 DSC05658 DSC05659 DSC05661
Oppskrift på kyllinggryte med søtpotet og kikerter, ca 4-5 porsjoner
800g kyllingfilet, skåret i biter
30g smør
1 løk
3 fedd hvitløk
0,5 ts pepper
3 gulrøtter
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
1 boks hermetiserte tomater
1 L hønsekraft
2 ss honning
1-1,5 søtpotet
1 ts salt
1 håndfull bladpersille
Om du ikke har kjøpt kyllingen i biter skjærer du fileten i biter og steker det i panna sammen med litt smør og pepper. Deretter legger du kjøttet i en bolle for å så å finhakke hvitløk og løk. Skjær gulroten i tynne biter og fres både løk, hvitløk og gulrot i en stor jerngryte. Deretter tilsetter du paprikakrydder, spisskummen, gurkemeie og pepper.
Tilsett deretter kikerter, salt, persille og la gryta småkoke under lokk ca 1 time. Skjær søtpoteten i små terninger og tilsett gryta. La alt sammen småkoke nye 60 minutter, men denne gangen uten lokk. Om du skulle merke at gryta blir tørr tilsetter du bare litt ekstra vann, men jeg fikk ikke det problemet. Den tyknet til den siste timen. Avslutt med å smake til med salt og pepper før du serverer den med ris, couscous og nystekte rundstykker. (Oppskrift her)

Takk til Mias mat for inspo!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer