Intervaller for nybegynnere


God morgen kjære lesere! Håper dagen deres har startet like bra som min, for etter både kaffe og grøt er i hvert fall jeg fornøyd! På vei til Asker i dag for litt filming og jobb og etter det skal jeg jammen få til en etterlengtet treningsøkt. i mellomtiden skal jeg dele en super intervalløkt for dere nybegynnere, for jeg ser jo at de siste jeg har har hatt her på bloggen har vært ganske så harde. Målet mitt er å treffe alle type mennesker, nybegynnere og de litt mer drevne, og jeg ønsker å tilpasse det mest mulig så jeg får med meg flest!

For en person som er helt nybegynner er det lurt å begynne med relativt kort varighet. Om du ikke har løpt noe særlig før kan løping være en viss belastning for beina. Da er det greit å ta det litt med ro, tilpasse løpingen og venne kroppen litt etter litt. Det er fort gjort å få skader om man bare kjører på for hardt med en gang. Og skader kan ta tid å bli kvitt. Veldig lite motiverende å vente for å si det sånn; og tro meg; i have been there. Gode sko er også et must! Få gjerne hjelp med å velge ut de riktige skoene for din fot slik at løpingen blir optimal.
Dagens intervall
10 minutter rolig oppvarming hvor du går/jogger rolig, 2% stigning
2 minutter rolig jogg
2 minutter aktiv hvile, det vil si rask gange
2 minutter rolig jogg
2 minutter aktiv hvile, det vil si rask gange
2 minutter rolig jogg
2 minutter aktiv hvile, det vil si rask gange
2 minutter rolig jogg
2 minutter aktiv hvile, det vil si rask gange
Som du ser over kjører du 4×2 minutter hvor målet er å unngå å gå. Hastigheten styrer du helt selv, men husk at målet er å ikke gå. Du kan fortsatt ha en relativ lav hastighet på mølla uten å gå. Pausene kan være på 2 minutter. Avslutt med 10 minutter rolig jogg/gange før du er ferdig.
Om du har litt treningserfaring fra før kan du gjerne prøve noen lengre intervaller. Fortsatt 10 minutter rolig oppvarming. Deretter f.eks 4×4 minutter i slak motbakke eller kupert terreng. Pausene er også her 2 minutter. Avslutt med 10 minutter rolig jogg/gange. Jeg heier på deg!!
Takk for tips Simen Rise Aaslund!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer