Hva med å lage en deilig omelett til lunsj sammen med både fetaost og spinat? Det er ikke alle som liker å knaske fersk spinat, så hva med å varme den opp sammen med litt olje og hvitløk?
Uka har begynt å rase av gårde allerede, og etter gårsdagens intervalløkt startet denne uka akkurat som jeg ønsket. Svett og sliten, men ekstra godt å komme hjem for å lage seg en deilig proteinrik lunsj etter trening. Denne tar deg kun 15 minutter å lage, og passer like godt til lunsj hjemme som i lunsjboksen. Del to spises nemlig i dag, og den smakte fortsatt like godt.
Det er faktisk første gang jeg varmer fersk bladspinat, men jeg må ærlig innrømme at jeg ble positivt overrasket over både konsistens og smak. Sammen med hvitløken ble dette skikkelig godt! Når du varmer spinat blir den en god del mindre, men til gjengjeld kan du spise mye mer! En del rå spinat er det samme som seks deler varmebehandlet spinat i mengde så her er det jo bare å pøse på tenker jeg.
Oppskrift på omelett med fetaost og spinat
4 egg
4 ss helmelk
en klype salt
litt kvernet pepper
100 g fersk spinat
1 hvitløksfedd
40 g fetaost
litt olje eller stekesmør
Gjør følgende: Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Deretter kutter du hvitløkfeddet opp i små biter som du steker i litt olje eller smør sammen med den ferske spinaten. Du vil se at spinaten krymper relativt fort, så husk også at den ikke skal overstekes. Deretter legger du spinat og hvitløksblanding i en skål før du steker omeletten i panna. Bruk gjerne smør eller olje om nødvendig. Stek på middels og dryss fetaost og spinat over omeletten før du bretter den. Del den i to så har du lunsj i morgen også om du ikke orker alt!
Har du lyst å fiffe den opp enda mer kan du drysse litt revet parmesan over.
Camilla♥