FREDAGSINTERVALLENE | er du klar?


Det er fredag og selv om jeg er i Canada betyr det jo ikke at jeg svikter intervallene deres. Denne kjørte jeg på tirsdag som en oppkjøring mot lørdagens løp på 15 km kupert terreng. Kjenner jeg gleder og gruer meg, men jeg er klar! Dette opplevdes som en middels hard økt, men på slutten var jeg oppi sone 5.
Det er klart for intervaller så det er vel bare å sette i gang! Denne fant jeg på rett før jeg skulle løpe, og synes selv den var kreativ og fin. Håper du liker den du også. Mange vil nok kanskje føle at de vil øke tempo mer, eventuelt også senke det, og husk at det er helt ok!

| Ukens tips på løpesko, Asics Dynaflyte 2. Perfekt ute som inne, og jeg liker godt å bruke disse på intervallene mine på mølla. Du finner de her. |

Ukas intervaller

Oppvarming

2% stigning, rolig gange og lett jogg i 10 minutter. Kanskje opplever du at du vil øke tempo mer og kjøre en lengre oppvarming; it`s up to you! Gikk og løp på 5-8 km/h.

Hoveddel

3×6 min, 2% stigning og hastighet 9/9,5 og 10 km/h. Økte altså med 0,5 pr drag.
2 min hvile, aktiv pause
3×3 min, 2% stigning og hastighet 10 km/h på alle drag
1 min hvile, aktiv pause
3×1 min,  2% stigning og hastighet 12 km/h på alle drag
30 sek pause mellom hvert drag, da hopper du bare av mølla og venter.
6×30 sek, 2% stigning og hastighet 14 km/h på alle drag
15 sek pause mellom hvert drag, da hopper du bare av mølla og venter.

Slik gjør du:

3×6 min betyr at du skal løpe i 6 minutter på hastighet 9 før du tar 2 min pause. Det vil si rask gange på mølla. Deretter øker du tempo med 0,5 km/h, det vil si 9,5 km/h og løper nye 6 minutter. Så hvile i 2 minutter før du kjører siste drag på 6 minutter på 10 km/h. 2 min pause før du hopper over til 3×3 min og gjør det samme der. Ok?

Avslutning

Lett jogg og rolig gange de neste 10 minuttene før du kan klappe deg på skulderen og si god helg!
Lykke til fine folk! Husk å følge meg på løpegruppen min om du vil løpe mer, liker å løpe eller trenger et sted å hente motivasjon! Den heter Treningsfrue Løpegruppe på Facebook.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer