UKAS FØRSTE INTERVALL | med romaskin

Det er snart påske og i den forbindelse tenkte jeg å inspirere til en liten intervall, men denne gangen skjer det ikke ute eller på mølla. Nå er det intervaller på romaskin, og jeg håper du er klar for utfordringen!

Jeg sliter med en liten betennelse i leggen og da er det ikke annet å gjøre enn å hvile, behandle den og kna den. Jeg har heldigvis ikke hatt det lengre enn en uke, men det er like greit å ta slike ting på alvor med en gang. Ingen vits i at betennelsen skal sette seg og bli der, for det er både vondt og veldig frustrerende.

Jeg har nok blitt mer tålmodig med treningen min ettersom jeg også har blitt eldre og mer erfaren. Før ville jeg kanskje blitt i dårlig humør og frustrert over litt vondter, men nå prøver jeg heller å tilpasse treningen rundt skaden slik at jeg fortsatt kan gjøre det jeg liker. Ingen grunn til å henge med leppa!

Intervaller på romaskin

Denne uken skal jeg trene intervaller på romaskin og sykkel, og dette har jeg erfaring med fra i fjor før oppkjøringen til halvmaraton. Da hadde jeg en vond hæl og måtte avlaste føttene ved å trene kondisjonen på sykkel. Det er jo ikke slik at hjertet kjenner forskjell på om jeg løper eller sykler, men skal jeg bli god på å løpe er det klart at det beste er å løpe. Når jeg ikke kan det synes jeg sykkel og romaskin er et perfekt andre alternativ som jeg selvfølgelig benytter meg av.

Romaskin er super å bruke til både oppvarming, intervaller og langkjøring hvor du virkelig får trent hele kroppen. En skånsom måte å trene kondisjon på hvor jeg nå får muligheten til å trene både styrke og kondisjon, men hvor belastningen på legg er vesentlig mindre. I tillegg jobber du med kjernemuskulaturen for å holde kroppen stabil i selve robevegelsen.

Er du nybegynner er det smart å terpe teknikk før du virkelig setter i gang. Da anbefaler jeg deg å trene på lav til moderat intensitet til du blir vant til selve bevegelsen. Motstanden stiller du inn på siden av maskinen og den går fra 1 til 10 hvor 10 er det tyngste. Det vil si bevegelsen med mest motstand.

UKAS ROINTERVALL

Oppvarming
  • Start med å ro 1000m som en rolig oppvarming.
Hoveddel
  • Intervallene 8x500m 
  • 1 min pause mellom hvert drag
  • Sett gjerne opp intervallene på monitoren på romaskinen på forhånd om du vet hvordan det gjøres
Avslutning
  • Avslutt med 500m helt rolig

En liten «note to self» folkens; lytt til kroppen, sørg for nok hvile mellom treningen (og jobb for den saks skyld), ta hensyn og tilpass treningen din. Istedenfor å sette seg ned å gi opp vil jeg si at et bedre alternativ er å tilpasse treningen, treningsmengden og øvelsene rundt selve skaden. Dette kan være fint å avklare med en fagperson som har kjennskap til den eventuelle skaden din.

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min her.

Camilla 

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer