HOFTE OG ROMPETØYING | ukas tøy og bøy

Da kommer det en ny øvelse i kategorien tøy og bøy! Denne gangen har jeg fokus på hofte og rumpe, men jeg har også lagt til en øvelse slik at du også tøyer øvre del av ryggen din, nemlig brystryggen. Sliter du med å klare den siste holder det selvsagt å starte med hofte og rumpe.

Ettersom jeg løper en del er det fort gjort å bli stiv i både hofte og rumpemuskulaturen. Heldigvis er jeg glad i gode tøyeøvelser, og jeg sørger for å kjøre bevegelighet/tøying omtrent hver dag. Gjerne før en styrkeøkt, løpeøkt eller bare foran tv`en på kvelden. Det er faktisk ganske godt å kjøre et par øvelser rett etter man har stått opp også.

Slik gjør du:

  • Denne øvelsen åpner godt opp i hofta, strekker bra på rumpa og er uten tvil en favoritt!
  • Start med å sette kneet i gulvet foran deg, strekk ut det bakerste benet og la foten ligge godt inntil kroppen. Det motsatte benet skal strekkes godt bakover, og du skal forsøke å la hofte og rumpe komme så langt ned mot gulvet du kan. Len deg gjerne fremover om du klarer, og sørg for at hofta er rett.
  • Ha blikket rett frem slik at ryggen holder seg rett.
  • Om du føler deg komfortabel til det setter du høyre albu (om du har høyre kne frem) rett foran deg. Ta så venstre arm og plasser hånden bak venstre øret. Beveg albu opp mot taket og senk rolig ned igjen. Da vil du kjenne det godt i øvre del av ryggen samtidig som du også kjenner det godt i hofte og rumpe.

Har du skader eller er usikker på om du kan utføre øvelsen ta kontakt med en fagperson. Dette skal ikke gjøre vondt.

Fikk du ikke med deg forrige ukes tøy og bøy kan du lese om den her.

Snapchat: Treningsfrue

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer