CROSSFIT OPEN 2019 | wall ball og roing

Som dere sikkert har merket har jeg vært litt av og på her den siste uken, men jeg har forsøkt å koble litt av i vinterferien. En liten uke på fjellet gjorde godt, men nå er jeg i full gang igjen med både jobb, trening og mye annet gøy. Ukas smoothie kommer i morgen, men først litt om Crossfit Open.

HVA ER CROSSFIT OPEN???‍♀️

Jeg har deltatt på en CrossFit Open tidligere og det var i 2017. Jeg vet ikke om du leste bloggen min på det tidspunktet, men for de av dere som gjorde det husker kanskje når jeg måtte ta økta i Brooklyn New York. Utrolig moro, men også veldig ut av komfortsonen da jeg på det øyeblikket ikke visste hva CrossFit var.

Jeg tok en pause fra Crossfit etter det, men begynte å trene det igjen nå i fjor sommer, og jeg angrer ikke et sekund! Kjempe moro og ikke minst utfordrende. Men hva er egentlig det alle snakker om nå? CrossFit open? Er det for alle? Svaret er JA, det er det!

Open er først og fremst en inngangsbillett til det store CrossFit Games, men dit er det kun de beste som kommer. For oss vanlig dødelige er det en konkurranse som varer fra 22.februar til 25.mars. Det går over 5 uker med en økt hver uke. Selve økten røpes ikke før fredag og da har du frem til mandag å fullføre økten så godt du kan. Du kan også gjennomføre den flere ganger om du ikke er fornøyd med resultatet.

For meg ser jeg på dette som en super måte å teste meg selv på, for selv om jeg er et konkurransemenneske er dette noe jeg ikke er best i, og det kommer jeg aldri til å bli heller. Men det er helt greit, for jeg elsker sporten, menneskene og utfordringene jeg får underveis. Det er det som er moro!

?

Så du trenger ikke ha drevet så lenge med CrossFit for å være med, og det er for alle! Her har du muligheten for å kjøre noe som heter RX og scaled. Scaled betyr at økta er skalert (gjort enklere) slik at kanskje flere kan prøve den og faktisk gjennomføre.

Selve økten må du ta på en CrossFit boks med godkjent dommer om du skal loggføre resultatene, men ellers kan du fint kjøre økta alene om du vil ta det som en inspirasjon. Det er blanding av styrke, kondisjon, gymnastikk øvelser og mye annet gøy. Har du ingen erfaring med CrossFit anbefaler jeg deg å kanskje tenke at dette kan være et supert mål for 2020, og at du melder deg inn i en CrossFit boks først.

Meg etter søndagens økt ser du her???

CrossFit Open sin første økt heter 19.1 og så slik ut:

AMRAP 15 (=As many rounds as possible på 15 min)

  • 19 wall ball @6kg
  • 19 kcal roing

Her var det om å gjøre å ta så mange runder du kunne på 15 min, og et lite tips er å planlegge økta så du ikke går for hardt ut. God oppvarming som setter i gang rumpe og lår + skuldre, litt karbohydrater og koffein før økta og en god strategi. Jeg la meg på 1050/1100 kcal på roingen og holdt det ganske nøyaktig ut økta. Klarte 275 reps, det vil si 7 runder + 9 wall ball. Veldig fornøyd med resultatet, men innser at dette var økta jeg kunne gjøre det best på. Jeg får ikke til muscle up, double unders og en haug av andre saker, men jeg skal i hvert fall ha det moro underveis!

Vil dere ha en update etter hver helg så rop ut! Jeg legger gjerne ut litt økter og resultater på bloggen om dere er interessert❣️??‍♀️

I morgen kommer smoothie oppskriften jeg hadde til lunsj i dag – fantastisk god så den håper jeg du prøver!

Her er forresten ukas video med litt spørsmål og svar fra treningshistorikken min! Håper du liker den!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer