UKAS FØRSTE INTERVALLER | utrolig motiverende!

I går hadde jeg ikke mye motivasjon til å løpe, men heldigvis sa søsteren min ja til å bli med på en intervall. Det kan være smart å få med seg noen på de litt tyngre dagene, for da er det også enklere å faktisk fullføre. Det å kickstarte uka med en løpeøkt var akkurat det jeg trengte, og intervallene deler jeg selvsagt med dere her??

 Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe

??

Ukas første intervall | økt 1

  • 10 min rolig oppvarming
  • 3×9 min (9 min = 30/15 x 12)
  • 2% stigning
  • sone 4 (87-92 % av makspuls) = du skal ikke kunne klare å prate deg gjennom denne økten. Høy intensitet.
  • 2 min pause mellom hvert drag  (aktiv hvile)
  • Avslutt med 5 min rolig gange
Slik gjør du:

Her skulle jeg løpe økten på samme hastighet gjennom hele intervallen, men siden jeg ikke visste farten min pinglet jeg litt ut på første drag. Den løp jeg på 13-14 km/h, men de to siste 9 min løp jeg på 15 km/h. Målet var å holde meg i sone 4 gjennom hele økten, (dvs mellom 87-92 % av makspuls) så jeg skulle nok kjørt på med 15 km/h fra start.

Økten er lagt opp til at du skal løpe en 3×9 min, men du skal dele opp hvert 9. minutt med 30/15 sek. Det vil si at du løper i 30 sek, hvile i 15 sek x 12. Det tilsvarer 9 minutter. Dette skal du gjøre 3 ganger, men husk 2 min aktiv hvile mellom hvert 9 min.

Tiden du kan trene i sone 4 før du stivner er begrenset, og derfor er denne treningen ofte intervallpreget. Husk også at kroppen trenger noen dager hvile før den er klar for neste økt, for det er en hard økt. Jeg skal løpe neste intervall på fredag!

Camilla♥

Snapchat: Treningsfrue

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer