TROLIG DEN BESTE LASAGNEN DU KOMMER TIL Å LAGE!

De fleste av oss kjenner seg sikkert igjen når jeg sier det er vanskelig å finne opp kruttet med middagsretter hver dag, og jeg opplever ofte å stå litt fast. Det ender også ofte med at jeg ikke klarer å være like kreativ til enhver tid. Spaghetti og kjøttsaus blir lett servert to ganger den samme uka, og det samme gjelder laksen. Men når jeg først finner roen er jeg faktisk veldig glad i å lese matblogger, og jeg endte opp med å bla meg gjennom Fru Timian sine middagsretter.
Hjemmelaget lasagne stod det, og jeg fikk vann i munn bare ved tanken. Det er så utrolig godt, og vi har laget den fra bunnen av de siste årene. Men jeg har aldri laget den med ostesaus så det bestemte jeg meg for å teste ut. Handlet inn varer, kom meg hjem, pakket ut og fant ut at jeg måtte ut et par ærend – søren! Måtte jo rekke å lage lasagnen før barna kom hjem, for det var rett ut på fotballtrening etterpå. Hmm…..tok en spansk en og sendte linken fra Fru Timian sin hjemmelagde lasagne på sms til Jørgen i håp om at han ville kaste seg på middagsutfordringen.
Han sa JA!
Jeg kjempe glad, og enda gladere av at jeg nå ville komme hjem til middag på bordet! NAM!
Lukten av ostesaus smalt imot meg i det jeg åpnet døren, og jeg visste allerede da at dette kom til å bli en suksess. Jørgen er utrolig flink til å lage mat, og det at han tok denne på strak arm beviser jo at jeg har en snill og fantastisk bra mann!
Jeg har aldri, og da mener jeg aldri smakt en bedre lasagne i hele mitt liv, og vi har allerede (da mener jeg ikke vi, men Jørgen…kremt) laget denne retten to ganger. Det blir ikke den siste, og jeg anbefaler deg virkelig å teste den ut.
Magisk!
Du må gjerne kommentere, like og dele om det er noen andre du mener bør kaste seg på denne lasagnen. Og er det en mann i heimen som leser denne bloggen – overrask fruen i huset med å lage denne til middag. Jeg er overbevist om at du kommer til å få en happy wife
DSC05294 DSC05303 DSC05304 DSC05305 DSC05293
Oppskriften finner dere her:
800 g karbonadedeig
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
1 løk
3 ts tørket oregano
2 bokser knuste hermetiske tomater
1 dl vann
1 ts salt
nykvernet pepper
1,5 ts sukker
1 ts spisskummen
Ostesaus
50 g smør
40 g hvetemel
7 dl melk
1 ts salt
nykvernet pepper
250 g hvitost
6 lasagneplater
salat til servering
Sett stekeovnen på 200 grader.
Brun karbonadedeigen i en stekepanne sammen med olivenoljen. Finhakk hvitløken og løken. Deretter steker du dette sammen før du legger i karbonadedeigen og oregano. La det surre sammen i et par minutter. Tilsett så resten av ingrediensene til sausen, kok opp og la det småkoke i 10 minutter.
Smelt smøret på middels varme i en kasserolle og rør inn melet. Kok opp melken separat og tilsett 1 dl av gangen i smør og melblandingen. Slik unngår du klumper. Rør eller visp til alle klumper er borte.
Etter at melken er rørt inn tilsetter du salt og pepper for deretter å la sausen småkoke i ca 8 minutter slik at melsmaken blir borte. Riv opp gulosten og tilsett ca. 1/3 av den i sausen. (Resten bruker du til toppen av lasagnen)
Fordel 1/3 av kjøttsausen i bunnen av formen. Deretter tar du 1/3 av ostesausen over før et lag med pastaplater. Etter 3 runder med kjøtt- og ostesaus og 2 med pastaplater avslutter du med resten av osten.
Sett formen midt i stekeovnen og stek lasagnen i 20–25 minutter. La den hvile 5 minutter før servering!

Oppskriften er hentet fra Fru Timian – så tusen takk Marit!

Camilla

Følg meg gjerne på  Facebook og Instagram
Få med dere galskapen på snapchat Treningsfrue

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer