VERDENS BESTE POLARBRØD!

DSC00314-1Lovet dere oppskriften på de utrolige gode polarbrødene jeg laget på tirsdag, og jeg vet det er mange der ute som har hatt lyst på oppskriften. Jeg ble overrasket over hvor saftige og gode de ble, og de så ut som skikkelig polarbrød. Barna fikk servert nystekte polarbrød til tomatsuppen i går (posesuppe – jeg skjemmes..haha!), og med smør som smeltet ble dette en suksess. Polarbrød er jo så dyrt i butikken i tillegg til at utløpsdatoen er kort. Ikke bare det det økonomisk å bake selv, det smaker så mye bedre med hjemmebakst i tillegg kan du bare slenge de i fryseren.
DSC00320 DSC00316 DSC00328DSC00324Oppskrift
170 g havregryn
500 g sammalt hvete (finmalt)
300 g siktet hvetemel
20 g fersk gjær (blå)
1/2 ts sukker
1 ts salt
4 1/2 dl melk (romtemperert)
2 dl vann (romtemperert)
1 dl solsikkeolje

Knuste havregrynene i en kjøkkenmaskin som har kniver slik at det omtrent ble mel. Har kjøpt meg en sånn mikser fra Phillips som gjorde susen! Du kan eventuelt bruke havremel om du ikke skulle ha muligheten til å knuse grynene. Deretter tar du resten av det tørre i kjøkkenmaskinen og tilsetter væsken som da skal være ca 25 grader. Kjør dette på lav/middels hastighet i ca 10 minutter; da vil du se at du har fått en fin konsistens på deigen. La den heve i ca 1 time.
Deretter deler du deigen i ca 14 like store biter, evt større/mindre om du ønsker det. Jeg for min del synes det var best å lage de litt mindre, for de ble litt mer barnevennlige. Rull ut til boller og legg de på bakepapir. Kjevle de flate og stikk små hull med en gaffel på toppen. La de så heve nye 15 minutter før du steker de i ovnen på ca 225 grader (over- og undervarme) i ca 8-9 minutter. Du ser når de begynner å bli klare, for da får en fin gyllen farge.
Legg de på rist med håndkle over og avkjøl. Putt de i plast + fryser så fort de er kalde så holder de seg ferske.
Jeg synes det er best å dele de i to og fylle på med ost og skinke inni, men det kommer an på hvor tykke de er og hva du liker.

Lykke til!! Lik og del gjerne

Camilla
________________________________
SnapchatTreningsfrue Instagram@treningsfrue FacebookTreningsfrue

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer