SUPER SAFTIG BRØD TIL KVELDSMAT

Det beste jeg vet er bakst, og ingenting er bedre enn duften av hjemmelaget brød. Vokst opp med en mamma som alltid bakte, og jeg husker fortsatt de 6-7 brødskivene som ble spist hver kveld. Mamma måtte ofte stoppe meg etter 6 brødskiver da jeg på ingen måte hadde antydning til «magamål». Denne oppskriften har jeg hentet fra Fru Timian sin blogg og testet ut selv. Utrolig god oppskrift som dere bare må prøve 😀
Kornblanding
100 g helkorn
100 g solsikkekjerner
50 g linfrø
2 ½ dl kokende vann
Resten av deigen
250 g sammalt grovt hvetemel
200 g sammalt grovt rugmel
700 g hvetemel
1 pk gjær, fersk
1 ts salt
7 ½ dl vann
DSC03259Bland det tørre til kornblandingen i en bolle og hell over det kokende vannet. Rør rundt og dekk bollen med plastfolie. La det stå på kjøkkenbenken over natten eller 3–4 timer.
Neste dag har du kornblandingen i en bakebolle sammen med alt det tørre til resten av deigen. Tørrgjær blander du sammen med melet. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare opp og har i bakebollen den også. Tilsett mesteparten av vannet og sett mikseren på den laveste hastigheten.
DSC03261Elt deigen i 12–15 minutter. Tilpass vannmengden slik at du får en deig som akkurat begynner å løsne fra bollen. Når du elter deigen såpass lenge, vil den absorbere litt mer væske enn om du har helt kort eltetid.
DSC03263Ta ut eltekroken og dekk bollen med plastfolie. La deigen heve i ca. 1 time, til den har blitt dobbel så stor.
Smør to brødformer med olje eller formfett og dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet. Hvelv deigen over og elt deigen sammen. Del den i to like store deler og rull dem ut til brød som du plasserer i hver sin brødform.
Dekk brødformene med plastfolie og la brødene etterheve i 30–45 minutter, til de har blitt nesten dobbelt så store. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Stek brødene ca. 40 minutter. For å sjekke om de er gjennomstekte kan du enten hvelve det ene ut av formen og kakke på det på undersiden. Får du en hul lyd, er det gjennomstekt. Du kan også bruke et steketermometer som du stikker midt inni brødet når det begynner å nærme seg fullendt steketid. Brødet er ferdig når kjernetemperaturen er 97­–98 grader.
Hvelv brødene ut av brødformene og la dem avkjøles på en bakerist.♥
Slik så de ut:
DSC03265DSC03269DSC03271DSC03276DSC03277DSC03280Topp herligheten med brunost, og det er vel ingenting som er bedre enn akkurat dette! Hjemmelaget varmt brød med brunost! Vekket ihvertfall barndomsminner hos meg. Disse skal jeg bake så fort jeg kommer hjem!

Fin dag til dere alle sammen!

Camilla


Følg meg gjerne på SnapchatTreningsfrue og Instagram for mer sprell

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer