«Det enkle er ofte det beste sies det», og jammen har de rett! Enklere rundstykker skal du lete lenger, og jeg må ærlig innrømme at det kommer til å bli flere av denne varianten fremover. Jeg elsker gjærbakst, men jeg ble positivt overrasket over hvor enkle, saftige og smakfulle disse cottage cheese rundstykkene var.
Solsikkekjerner slengte jeg oppi etter at dette bildet ble tatt – men det er valgfritt!
Yummy♥
OPPSKRIFT PÅ PROTEINRUNDSTYKKER
ca 8-10 rundstykker
- 300 g cottage cheese
- 250 g havregryn
- 2 egg
- 1 ss solsikkekjerner (kan sløyfes)
- en klype salt
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du:
Dette blandes og knuses sammen med en stavmikser til nesten alt av klumper er blandet sammen. Du må ikke få ut alle cottage cheese klumpene, men få røra jevn og fin. Sett de på bakepapir og stek de i ovnen mens du setter på nytraktet kaffe. De skal steke på ca 210grader, varmluft, ca 10-12 minutter. Stek de til de er gyllen på toppen.
Sleng på masse godt pålegg, men jeg anbefaler selvsagt brunost om du har. Finnes virkelig ikke noe bedre – husk på smøret også! Snakkes vi frokost i morgen?
Lag dere en bra lørdag alle sammen!
Camilla♥