VERDENS BESTE SKOLEBOLLER

DSC08746
I går laget jeg dobbel porsjon skoleboller, og halleluja så godt det ble. Dette er guttas favoritt og vi tenkte å lage litt god gjærbakst til Jørgen kommer hjem fra treningsleir i Spania. Tipper han trenger litt påfyll etter en uke med tre treningsøkter om dagen:)
DSC08738 DSC08742 DSC08756 DSC08758
2 porsjoner gir ca 50 boller 
(Jeg bakte halvparten skoleboller og halvparten boller med rosiner)
1 pk gjær
350g sukker
350g smør (TINE)
2-3 ts kardemomme
2 egg
1 liter H-melk
ca. 2000/2200g hvetemel
Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin utenom smøret. Det legges i etter at alt har eltet godt på lav/middels hastighet i ca 10 minutter. Deretter kaster du oppi romtemperert smør og lar det gå i kjøkkenmaskinen i nye 5-10 minutter. Da vil du få en silkemyk deig som er fin å jobbe med. Heves i ca 60-80 minutter på et trekkfritt sted. Rull ut til boller og la de heve i nye 45-60 minutter før du sprøyter inn vaniljekremen i midten av bollen. De av dere som fulgte meg på Snapchat i går ser jo hele seansen der. Hvis ikke ser du en liten snutt på Facebook (Treningsfrue) Nå er de klare for ovnen. Sett ovnen på varmluft 210 grader og pensle bollene med egg. Sett de deretter midt i ovnen og la de stekes rundt 7-9 minutter, alt avhengig av ovn. Ta de ut før de er for mørke; da får du de saftige og gode. Etterstekes jo på rista uansett:) Lykke til – disse er virkelig verdt å prøve. Husk å servere de med melis og kokos på toppen da!

Camilla

Snapchat/ Treningsfrue

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer