HJEMMELAGET LASAGNE; DEN BESTE!

DSC06549

Det beste jeg vet som helgekos må være lasagnen som Jørgen lager. Denne oppskriften er hentet av flotte Fru Timian, og Jørgen har laget denne utallige ganger. Det blir alltid mye rester igjen så du har garantert mat dagen etter! Denne oppskriften anbefales på det sterkeste.

DSC06552 DSC06559 DSC06562
Verdens beste lasagne
800 g karbonadedeig
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
1 løk
3 ts tørket oregano
2 bokser knuste hermetiske tomater
1 dl vann
1 ts salt
nykvernet pepper
1,5 ts sukker
1 ts spisskummen
Ostesaus
50 g smør
40 g hvetemel
7 dl melk
1 ts salt
nykvernet pepper
250 g hvitost
6 lasagneplater
salat til servering
Hvitløksbaguetter om ønskelig
DSC06556

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Brun karbonadedeigen i en stekepanne sammen med olivenoljen. Finhakk hvitløken og løken. Deretter steker du dette sammen før du legger i karbonadedeigen og oregano. La det surre sammen i et par minutter. Tilsett så resten av ingrediensene til sausen, kok opp og la det småkoke i 10 minutter.
Smelt smøret på middels varme i en kasserolle og rør inn melet. Kok opp melken separat og tilsett 1 dl av gangen i smør og melblandingen. Slik unngår du klumper. Rør eller visp til alle klumper er borte.
Etter at melken er rørt inn tilsetter du salt og pepper for deretter å la sausen småkoke i ca 8 minutter slik at melsmaken blir borte. Riv opp gulosten og tilsett ca. 1/3 av den i sausen. (Resten bruker du til toppen av lasagnen)
Fordel 1/3 av kjøttsausen i bunnen av formen. Deretter tar du 1/3 av ostesausen over før et lag med pastaplater. Etter 3 runder med kjøtt- og ostesaus og 2 med pastaplater avslutter du med resten av osten.
Sett formen midt i stekeovnen og stek lasagnen i 20–25 minutter. La den hvile 5 minutter før servering!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer