Hvordan fant jeg løpegleden?

DSC05750
Som mange av dere vet elsker jeg å utfordre meg selv innenfor ulike treningsformer, og bare det å gå fra ren styrketrening til mye mobilitet, løping, ocr, olympiske løft og CrossFit har gitt meg enorm treningsglede det siste året. Jeg har hentet mye ny kunnskap, fått meg mange nye gode venner og jeg har lært utrolig mye om meg selv. Hvor mye jeg egentlig kan få til bare jeg vil. Hadde du spurt meg for 2 år siden om jeg skulle løpe Toughest eller Tough Viking hadde jeg nok bare fått meg en god latter. Meg? Som aldri har løpt i hele mitt liv?
IMG_3410

Gårsdagens løpetur med Gunn endte på nesten 7 km i frisk morgenluft. Det hjelper veldig på motivasjonen å finne noen å løpe sammen med!

Jeg tok grep. Begynte å løpe, startet en egen løpegruppe og kastet meg ut i regelmessig løpeturer 2 ganger i uken. Jeg husker fortsatt godt min første løpetur på 3km hvor jeg faktisk klarte å løpe sammenhengende hele turen. For en fantastisk mestringsfølelse selv om jeg pustet og peset meg gjennom det. Deretter krabbet kilometerne seg oppover og 3km ble til 5km som igjen ble til min første mil. Herregud – jeg trodde jeg skulle stryke med av glede og endorfinrus, for makan til mestringsfølelse skal du lete lenge etter. Det kan faktisk ikke beskrives, og jeg er sikker på at jeg kunne fly om jeg hadde villet. Det er noe eget ved løping, for uansett hvor mye jeg elsker/hater det gir det en ufattelig stor mestringsfølelse etterpå. Det å kunne tyne seg litt ekstra på slutten, gi alt og gjennomføre de målene du har satt deg; ja det er virkelig en følelse jeg unner alle sammen!!!
Snapchat-5354503172910473412

En glad Camilla etter sin aller første mil!

For det er ikke lett å komme seg over dørstokken til enhver tid, og jeg skal ærlig innrømme at motivasjonen går opp og ned i forhold til dagsform, energi, motivasjon og overskudd, men en ting er sikkert! Du ANGRER aldri på løpeturen etterpå, uansett hvor god eller dårlig den er. Har du kommet deg ut har du i hvert fall knust han/hun som ligger på sofaen:)
Mitt beste tips på de som ønsker å komme i gang med løpingen. Start rolig, finn deg god musikk på ørene, kanskje kjenner du en som også vil løpe ute sammen med deg, kjenner du noen med hund som trenger å få den luftet eller har du som ønske å delta i noe løp? Med konkrete mål er det lettere å holde motivasjonen oppe, det synes i  hvert fall jeg! Men husk at du får til det du vil – det sitter i hodet! Jeg heier på deg – you can do it!
Du kan lese om min første 10 km her.
Min søsters første 10 km kan du lese om her.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer