Slik lager du verdens beste knekkebrød!

DSC05706
God morgen dere! Jeg har bakt knekkebrød, og selvfølgelig skal jeg dele oppskriften med dere for disse er faktisk den beste oppskriften hittil. Hemmeligheten er å få de så tynne slik at de blir sprø og knasende i munnen sammen med noe digg pålegg. Ikke la deg «lure» av fargen på de i ovnen, for når du tror de er stekt for lenge så er det faktisk ikke det!
DSC05711 DSC05704 DSC05710
Oppskrift på hjemmelagde knekkebrød
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
4 dl havregryn, lettkokte
4 dl sammalt hvetemel, grovmalt
1 ts salt
7 dl vann
20 g kruskakli
Bland det tørre først for deretter å helle over romtemperert vann. Rør godt sammen med en slikkepott og ta frem to brett med bakepapir. Denne røra holder til 2 brett + evt et lite ekstra bonusbrett. Det er viktig (!) å smøre røra ut på brettet så tynt du bare kan, for det blir hardt og ikke så godt å spise om knekkebrødene er for tykke. Gjør heller ingenting om du får noen små hull etter at du har smurt det ut – det går så bra. Bruk god tid på å smøre ut røra, for deretter å bruke en pizzaskjærer for å dele de i den størrelsen du ønsker. (Husk bakepapir) Ovnen setter du på varmluft 190 grader i 70 minutter. MERK: Du setter et brett helt øverst og ett brett nederst for så å bytte plass etter 35 minutter. Det vil si at de står halvparten øverst og halvparten nederst før du tar de ut. Ok?
Da er det bare å sette i gang for dette tar deg kun 5 minutter før du har knekkebrødet i ovnen!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer