Er du klar for ukas intervallutfordring?


Er du klar for ukas intervall? Det er jeg og denne gangen kommer en 4×4 intervall som sikkert mange av dere allerede kjører eller har hørt om. 4×4 betyr at du skal løpe på en bestemt hastighet i 4 minutter før du har 3-4 minutters aktiv hvile, det vil si rask gange/lett jogg på mølla. Her er det også viktig å varme godt opp slik at kroppen blir god og varm før den skal begynne å løpe. Hastighet styrer du jo selv, og 4 minutter på et høyt tempo kan være veldig tøft!

4×4 intervaller
Oppvarming
Still mølla på 2 % stigning. Rask gange etterfulgt av lett løping før du begynner selve intervallene. Jeg liker å varme opp i ca 15 minutter, men dette er også veldig individuelt. Noen trenger også kanskje mer eller mindre.
Intervallene / dragene
Første drag – stigning 2 %, hastighet 10 km/h i 4 minutter
Aktiv hvile i 3-4 minutter
Andre drag – stigning 2 %, hastighet 11 km/h i 4 minutter
Aktiv hvile i 3-4 minutter
Tredje drag – stigning 2 %, hastighet 12 km/h i 4 minutter
Aktiv hvile i 3-4 minutter
Fjerde drag – stigning 2 %, hastighet 13 km/h i 4 minutter
Avslutt gjerne med en lett jogg i 5-6 minutter før du avslutter. Noen som vil teste ut? Her kan du selvsagt senke eller øke hastigheten til ditt eget tempo, og med 3-4 minutters aktiv hvile klarer du å hente deg igjen ganske så godt. Lykke til!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer