Nydelig proteinbrød med chiafrø


Har du noen minutter ekstra denne morgenen så anbefaler jeg deg å se her. Dette proteinbrødet tar deg kun 4-5 minutter å røre sammen så husk å sette på ovnen før du begynner. Brødet inneholder ikke gjær eller mel, og jeg tipper at du allerede har mye av ingrediensene fra før.

Oppskrift på 1 proteinbrød
1 liten boks cottage cheese
5 egg
Klype salt
1 ss flytende honning
2 ss chiafrø (kan droppes)
En liten neve valnøtter (kan droppes eller byttes ut)
160 g havregryn, lettkokt
1 ts bakepulver
Bland dette sammen med en sleiv før du bruker en stavmikser sånn forsiktig. Ikke mos hele til en flytende røre, for deigen skal være enkel å jobbe med. Så putt stavmikseren (må ikke bruke mikser) litt forsiktig ned i noen få sekunder slik at det blandes litt bedre. Men som nevnt, du vil ikke ha en flytende røre.

Putt deigen i en brødform med bakepapir, men her kommer det et tips. Jeg brukte ikke hele brødformen, for siden jeg ønsker at brødet ikke skulle bli så lavt brukte jeg ikke hele brødformen. Dro bakepapiret litt frem og brettet det på siden slik at brødformen kun ble 3/4 av det målet egentlig er. Slik fikk jeg et lite men høyt brød som passet perfekt til gårsdagens gryterett. Enda bedre til kveldsmat med både brunost og syltetøy! Anbefales for dette er både godt!
210 grader over/undervarme ca 20-25 minutter midt i ovnene. Husk bare på å ha brødet i kjøleskapet da det inneholder meieriprodukter som ikke skal ligge i romtemperatur. I tillegg holder det lenger i kjøleskapet + funker fint å fryses. Lykke til!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer