3 sunne middagsretter for hele familien!Hei superstars! Jeg vet mange av dere synes det er utfordrende å finne nye middagsretter, så her har dere 3 lette, enkle og sunne oppskrifter med ris som basis vare. Når jeg fikk muligheten til å lage mine egne middager med Uncle Bens` ris & quinoa var jeg ikke akkurat så vanskelig å be. Det går mye ris hos oss, og jeg vil tro at det går mer ris enn pasta. Jørgen er vel en stor bidragsyter der vil jeg tro, for han spiser jo ris flere ganger om dagen. Jeg elsker pose-ris, for det er så enkelt å sette på uten å måle både vann og ris.
Nå har Uncle Bens kommet med 2 nye typer ris, hvor den ene er ris & quinoa og den andre er fullkornsris & quinoa. Begge kommer i poser og de selges ekslusivt på Kiwi og Meny. 1 ris – 3 oppskrifter. Er du klar? Jeg har brukt ris & quinoa, en utrolig god, saftig og annen type ris som også inneholder protein pga quinoa som er tilsatt.

Konkurranse: Nå kan du VINNE en kurv fra Uncle Bens til en verdi på kr. 500,- ved å kommentere i bloggen eller på Facebook her under innlegget om Uncle Bens med hvilken rett du synes så best ut! Jeg trekker en heldig vinner søndag førstkommende under innlegget på Facebook!

Fylt paprika med spicy karbonadedeig
Ris & quinoa
1 pk karbonadedeig
1/4 løk
3 paprika
Skvett matfløte
Tacokrydder
Salt & pepper
Fremgangsmåte: Start først med å sette på vann til koking slik at du kan putte risposen i det kokende vannet. 12 minutter på middels varme under lokk og risen er klar! Mens vannet står til koking steker du løken på middels varme til den er gyllen. Deretter tar du vekk løken og steker karbonadedeigen. Bland inn løk, paprika i biter (her brukte jeg topplokket til de tre), tacokrydder, salt og pepper for deretter å helle oppi en skvett matfløte for å få en litt saftig konsistens. La det surre godt i pannen før du tilsetter den mengde ris du trenger i pannen. Bland godt. Rens paprika for innmat og fyll med kjøtt og ris. Jeg serverte de slik de, men du kan enkelt strø på litt ost og grille de noen minutter i ovnen om du ønsker det. Bon apetitt!

Sushibowle
Ris & quinoa
1/2 avokado
150g salmalaks
Soyasaus
Sesamfrø (sorte og beige)
Evt vårløk
Fremgangsmåte: Start med å lage risen, ris & quinoa. Deretter kutter du fersk salmalaks i tynne biter og legger over den varme risen. Skjær opp 1/2 avokado og strø på med sesamfrø, i de fargene du måtte ha. Gjerne hell over noen spiseskjeer med soyasaus og oppkuttet biter av vårløk. Et superenkelt og godt måltid som kun tar 15 minutter å lage! 

Stekt ris med skinke og egg
Ris & quinoa
1/2 paprika
1 pk smårettskinke
1/4 løk
Frosne erter
Mais
Grillkrydder
Salt & pepper
Fremgangsmåte: Sett på risen til koking, ris & quinoa. Det er den som tar lengst tid så begynn med den. stek også løken her først til den blir gyllen. Deretter steker du smårettskinke før du heller oppi både løk, frosne erter, paprika, mais, 2-3 egg og la blandingen godgjøre seg i stekepannen. Topp det med litt grillkrydder, salt & pepper. Kan serveres med litt ekstra tomater ved siden av, men dette ble favorittmåltidet til gutta selv om jeg måtte plukke ut ertene. Dette var i følge Leo det beste han hadde smakt på lenge, og jeg lovet også at han skulle få restene på matpakken dagen etter. Dog uten erter! Lykke til!

Lag deg en skikkelig bra kveld!

Camilla

 
 
 

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer