Skikkelig fornøyd etter dagens intervalløkt!


Jeg kan i hvert fall si at følelsen etter en intervall er det lite som slår. Ikke bare renner svetten fra panna, men jeg føler en mestring jeg sjelden får andre steder. Kan det være fordi jeg egentlig har hatt veldig dårlig selvtillit når det gjelder løping? Nå koser jeg meg, smiler og nyter litt smerte undervis for jeg vet hvordan følelsen etterpå er! Løpegleden er her og jeg nyter!
I dag rant svetten, og selv om det var den lengste intervallen jeg noen gang har løpt ble det også en av de bedre. Ikke bare var jeg kjempe motivert, men jeg visste også hva jeg skulle løpe, hvor fort og hvor mange drag jeg skulle løpe. Det å vite hva man skal løpe før man setter i gang er motivasjon i seg selv, og da er det også enklere å gjennomføre en bra økt.
Løpecoach Simen hadde satt opp en 9×4 min intervall med mål om å holde seg helt unna sone 5. Målet med økten var å jobbe lenge på omtrent den samme intensiteten jeg kan holde i en konkurranse. I dag hadde jeg totalt 36 minutter med drag som er relativt mye. Planen fremover er å gradvis øke mengden på denne intensiteten helt til jeg klarer et halvmaraton. (For dere har jo tross alt bestemt at det er det jeg skal løpe i september!)

Trening på denne intensiteten er effektivt for å øke mitt maksimale oksygenopptak og på sikt vil det gjøre at jeg kan løpe fortere uten at jeg produserer for mye melkesyre og blir «stiv» i muskulaturen. Siden jeg også gjorde samme økt som i forrige uke med samme fart og stigning, men med lavere puls betyr at jeg allerede har blitt bedre. DET er motivasjon det! Nå klarte jeg å holde meg helt unna sone 5 og det var også målet i dag!

Intervallen er som følger

  1. Rask gange, lett jogg 10 minutter, 2 % stigning og 6-7 km/h hastighet
  2. 9×4 minutters drag med 1 minutt pause mellom hvert drag, 2 % stigning 9 km/h

Det vil si at du løper 4 minutter, har pause (aktiv hvile) 1 minutt før du løper 4 minutter igjen. Dette skal du gjøre 9 ganger, altså 9×4 min som er 36 minutter med løping + 9 minutter totalt med aktiv hvile.
Da er det bare å kaste seg i det folkens! Kan jeg så kan du!

Simen jobber som løpecoach, og har du satt deg et mål om en konkurranse, et form for løp eller rett og slett komme i bedre form anbefaler jeg dere å ta kontakt med han. Han er dyktig, følger opp og kan utrolig mye innenfor kondisjonstrening. Det er så motiverende å vite uke for uke hva man skal løpe og hvordan man skal legge opp planen. Det gir meg fryktelig mye løpeglede og mestring! Simen kan du kontakte på Simen@webcoaching.no 

Ønsker dere en nydelig helg! Jeg skal kose meg skikkelig med fotballcup, bursdagsfeiringer og familien min. Det har vært en litt tøff uke så nå skal jeg senke skuldrene, få kaffe på senga, sove lenge og nyte litt fri.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer