IKKE DAGEN I DAG FOR Å SI DET SÅNN…

Du vet at det blir en tung intervall når første draget er tungt som f, og du kjenner låra blir tunge som bly bare etter første draget. For ikke å snakke om pulsen som gikk rett til himmels. Alle økter kan ikke være like bra, og i dag hadde jeg rett og slett ikke dagen. Men det er helt ok det også.

Jeg startet morgenen som jeg pleier med kaffe, havregrøt og noen pannekaker sammen med barna. Merket jeg var spent på dagens intervall, for denne gangen hadde jeg et håp om å spikre den uten å jukse. Du kan forresten lese om den økta her. Jeg hadde så utrolig lyst å fortelle treneren min at jeg hadde klart ukas siste intervall, men slik gikk det overhodet ikke.
Uken har vært krevende, morsom men også slitsom, og med mye jobbing, lite søvn og litt lite energi var det rett og slett en altfor tung økt for kroppen akkurat denne uken. Jeg kjente allerede etter første drag på 3 min, 10,5 km/h og 6% stigning at kroppen var sliten, og jeg psyket meg ned i det jeg skulle kaste meg ut i 5 minutter med samme fart og stigning. Hoppet av etter bare noen minutter og måtte justere både fart og hastighet. Skikkelig nedtur der og da, og jeg sleit meg gjennom økten med både lavere intensitet og lavere fart. Bannet og svertet, var skikkelig irritert på meg selv, fant ingen musikk som motiverte, men heldigvis hadde jeg venninnen min Victoria ved siden av meg som ropte at jeg i hvert fall ikke skulle gi meg. Litt svett skulle jeg i hvert fall bli, men økten ble ikke som jeg hadde håpet.

Jeg tenker at det er greit å ha slike møkkadager, for da setter man så utrolig mye mer pris på de gode dagene. Man klarer ikke alltid å være på topp, og jeg merket godt at løping er helt avhengig av dagsformen. Du kan ha en super økt en dag, mens du andre dager er skikkelig på felgen slik jeg var i dag.

Søvn og hvile er viktig for å prestere

Jeg passer på å ha 2-3 treningsfrie dager i uken slik at kroppen får hentet seg inn etter både treningen og løpingen. Det er viktig å ta seg fri, hvile og faktisk få kroppen til å restituere seg. Det er ikke slik at man ikke kan gå seg en tur eller være i litt aktivitet, men jeg sørger i hvert fall for å holde meg unna de harde øktene. Kroppen trenger hvile, for ikke å snakke om søvn!
Denne uken har jeg sovet lite, reist en del og ikke lagt meg før nærmere 01.00. Det er altfor sent når man er oppe før klokken er 07.00. Søvn er for min del en viktig faktor om jeg skal klare å ha både overskudd hjemme, i jobben og ikke minst på treningene. Jeg er egentlig avhengig av mellom 7-8 timer, minst, men i det siste har det vært mer på 6-tallet. Det kjennes godt i kroppen, og holder ikke i lengden. I hvert fall ikke for min del! Men jeg har begynt med små «powernap» og de skal du virkelig ikke undervurdere! En liten nap på 5-10 minutter gjør susen, og jeg hadde senest en i stad på verandaen i solsteika. Helt nydelig!

Nå er denne treningsøkten glemt og jeg er fit for fight neste uke. Tusen takk for alle de motiverende og snille kommentarene fra dagens bilde på Instagram. Det er utrolig deilig å kunne legge ut både «ups and downs«, for livet er jo ikke alltid en topp. Jeg skal bli flinkere til det.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer