INTERVALLENE DU BURDE TESTE!


God morgen sprekinger! Jeg har vært så heldig å få intervaller fra Hilde som også er en av de råeste damene jeg kjenner når det kommer til løping! Dama elsker bakkeintervaller, vinner løp på løp og er en inspirasjon i seg selv. Hun har kommet med en intervallutfordring til dere, og den ser dere under. Hvem tar utfordringen? Passer perfekt på en lørdag gjør det ikke? jeg skulle egentlig legge denne ut i går, men det har jo vært så mye løping i det siste så jeg måtte spre det litt utover. Håper det var ok:)

Havregrøt er perfekt som frokost, og jeg starter som oftest dagen med en god porsjon grøt før jeg i det hele tatt skal trene eller løpe! Denne oppskriften finner du her.

Ukas intervall – 2 minuttere fra Hilde

Mine favorittøkter skjer enten i motbakker eller i trapper. På disse øktene får man kjørt både kondisjon og beinstyrke i ett, og man slipper å strebe etter høy fart for å komme høyt nok opp  puls (fordel på de dagene beina er tunge). I tillegg er det mindre slitasje for knær med tanke på støtbelastning. Om du i tillegg er så heldig at bakken fører deg til en fjelltopp er det jo premie bare med utsikten på toppen!
Finn en lang motbakke. Dersom bakken ikke er lang nok til at du kan ta alle inetrvallene før du er på toppen, bruker du pausene til å løpe rolig ned igjen til start.

Oppvarming

Varm opp i flatt terreng med lett jogg i ca 5-6 minutter. Tøy deretter forside lår, bakside lår, hoftebøyer og rumpe. Løp så 5-6 minutter til og avslutt med 2-3 stigningsløp (70-80 m) der du øker farten gradvis fra 0-85 % av makstempo.

Intervall (nybegynner)

2 min rask gange med aktiv armsving
1 min pause helt rolig gange eller stopp
Gjør dette 3 runder
Ta deretter en litt lenger pause (2-3min)
Gjør deretter 3 runder til

Intervall (viderekommen)

2 min løp (prøv å holde steget lett på tå)
1 min aktiv pause med rolig gange
Gjør dette 4 runder
Ta deretter en litt lenger pause (2-3min)
Gjør deretter 4 runder til

Avslutning

Dersom bakken er lang nok til at du har fått gjort alle intervallene på vei til toppen:
Rolig løp ned igjen uten stopp. Fokusér på å flytte beina kjapt og se om du kan jobbe i et tempo som gjør at du har litt pust på vei ned
Dersom dere er to med ulikt løpsgrunnlag er denne økta veldig fin å gjøre sammen. De som er raskest løper ned i pausene, mens de som ligger bak fortsetter rolig oppover i pausene.

Lykke til!!

Hilsen @superhildern

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer