UKAS FØRSTE LØPETUR | INTERVALL


God morgen alle sammen! Selv om jeg ikke har ferie riktig enda er det deilig at det er noe mer stille på mail og telefon. Jeg stresser ikke med at ungene skal rekke skolen så litt feriemodus er det her også. Barna sover lenge og jeg nyter kaffekoppen og havregrøten litt senere enn vanlig. Deilig!

Husker dere forrige ukes nedtur på mølla? Intervallene som virkelig tok knekken på meg? Vel, jeg driver og manner meg opp til den, men jeg skal heldigvis ikke løpe den før i slutten av uka. Lover å holde dere oppdatert. Ukas første løpetur er i hvert fall unnagjort, og denne gangen ble det 9×4 min intervall. En lang, men deilig tur på mølla som virkelig fikk opp motivasjonen. Denne kan du også fint løpe ute om du heller vil det. Jeg personlig synes det har vært for varmt, og da har det vært greit å løpe inne.

Intervaller 9×4
Oppvarming

Lett jogg i 10 minutter, 2 % stigning, 5-6-7 km/h

Hoveddel

9×4 min med 1 minutt pause mellom dragene, 2 % stigning, 10 km/h

Avslutning

Gå rolig/lett jogg i 10 minutter
Når du har en 9×4 min intervall betyr det at du skal løpe 4 minutter på mølla 9 ganger med 1 minutts pause mellom dragene. Jeg valgte å hoppe av mølle i pausene denne gangen, men du kan også gå rolig det minuttet du har pause. Målet med økten er å øke farten så lenge jeg kan holde meg i sone 3 og 4. Nå var jeg 2 minutter i sone 5 kontra 7 minutter i forrige uke. Så det er bra! I tillegg hadde jeg en ekstra 4 minutter enn det jeg hadde sist, for da løp jeg 8×4. Siden jeg fortsatt er noe oppe i sone 5 tipper jeg løpecoachen beholder 10 km/h evt øker den til 10,5 neste uke. Ved å gjøre dette gradvis øker jeg terskelfarten min fra økt til økt. Altså den høyeste farten jeg kan løpe på uten å stivne. Det er så utrolig motiverende med mål, og jeg gleder utrolig mye til å løpe halv maraton 16 september!
Jeg oppfordrer deg til å bli en del av #TeamImsdal. Jeg dokumenterer all trening mot løpet, og håper du har lyst å henge deg på. Imsdal sørger for masse premiering underveis, og de første 1000 som blir en del av #TeamImsdal er med i trekningen av masse flotte premier. Jo mer du trener, jo mer kan du vinne. En motivasjon i seg selv ! Siden for registrering finner du her
 

Har du et langsiktig mål og trenger en løpecoach anbefaler jeg virkelig Simen Rise Aaslund. Han er så flink, både til å motivere og til å sette opp et tilpasset løpeprogram rettet mot det jeg skal gjøre i høst. Mail han på Simen@webcoaching.no om du kunne tenkt deg et løpeprogram.

En bra og motiverende løpeøkt! Tar du den?

Camilla

 

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer