NY BOLLEOPPSKRIFT | med sjokolade

Det skal litt til å overgå den bolleoppskriften jeg allerede bruker, men jeg tenkte det kunne være greit med en vri. Her kommer en ny oppskrift på boller med en hemmelig ingrediens!

Det er søndag og selv om jeg ser mange av dere har testet ut bolleoppskriften min fra både bloggen og boka har jeg faktisk testet ut en ny oppskrift ned noe mindre sukker. Til gjengjeld har jeg erstattet en ingrediens, og jeg tror den ene vil overraske deg. Men ingen fare, bollene ble en luftig suksess så du må gjerne prøve!!

Oppskrift på boller

ca. 20 store boller
 • 50 g søt gjær
 • 2 dl melk (lunken)
 • 1 ts salt
 • 3 ts kardemomme
 • 4 ss sukker
 • 100 g smør, smeltet og avkjølt
 • 3 dl crème fraiche
 • 2 egg (romtemperert)
 • ca. 700 g hvetemel
 • sjokoladebiter
Slik gjør du:

Start med å røre ut gjæren i lunken melk før du tilsetter både salt, kardemomme og sukker. Deretter rører du inn crème fraiche, smeltet smør (romtemperert), egg og halve mengden mel. La kjøkkenmaskinen elte det sammen før du tilsetter resten av melet. Deigen skal stå å gå i ca 5 minutter før du dekker til bollen med et håndkle. Heves i ca 45-50 minutter.
Strø benkeplaten med litt mel før du deler deigen i to for deretter å dele hver del i ca 10 biter. Tilsett sjokoladebitene i hele deigen evt legg en liten håndfull i hver bolle og rull ut. Sett på bakepapir/stekebrett og la de heve under håndkle i nye 50 minutter. Pensle med egg og sett midt i ovnen på over/undervarme 220 grader i ca 8-10 minutter. Avkjøles på rist og under håndkle.
Om du heller vil teste ut den andre bolleoppskriften min finner du den her.

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer