UKAS INTERVALL | 6×2 min

Jeg er på hytta så her kommer det ingen vanlig intervall da løpingen har blitt byttet ut med ski på bena hver eneste dag. Men fortvil ikke, det kommer et alternativ til deg som er hjemme også! Er du klar for litt pust og pes?

Jeg er ingen ekspert på intervaller og i hvert fall ingen ekspert på intervaller med ski på bena, men jeg lager ei lita utfordring her som jeg håper du tester ut om du er så heldig å være på fjellet eller i nærheten av noen skiløyper. Langrenn er en fantastisk måte å trene hele kroppen på, og det har vært min treningsform hele denne uka. Savner egentlig ikke noe annet akkurat nå, for jeg vet det blir både styrke og løping når jeg kommer hjem. Variasjon er nøkkelen for å holde treningsgleden min oppe!

Ukas intervall på ski

Pass på å finne et tempo du kan holde gjennom alle intervallene, og ikke start for hardt ut. Det er tungt å gå på ski, enten det er klassisk eller skøyting, og jeg får fort puls. Sørg for å få opp pulsen og press deg litt, men sørg også for å kjøre intervallene etter ditt eget tempo. Husk også at dagsformen kan variere.

Ved å trene intervaller i skiløypa forbedrer du kondisjonen din, forbrenningen øker i tillegg til at du også øker muskelveksten. Motivasjon i seg selv spør du meg!

Oppvarming

Sørg for å bli god og varm før du begynner intervallene. Gå rolig i 15-20 minutter og kjør noen raske (middels tempo) drag etterpå.

Hoveddel
På ski
 • bruk naturen til å avgjøre stigningen 
 • 2 min aktiv pause mellom hvert drag
 • farten på intervallene skal være så raske at du ikke kan prate underveis.
 • husk å styre det etter ditt eget tempo, men det er lov å press seg litt
På mølle
 • 2 % stigning
 • 1 min aktiv pause mellom hvert drag
 • 8×2 min | 1 min aktiv hvile
 • Start med f.eks 10 km/h og øk med 0,5 (1) km/h for hvert drag. Fart må tilpasses nivå så dette er bare et eksempel.
6×2 min | 2 min aktiv hvile mellom hvert drag
Slik gjør du:

6×2 min betyr at du skal gå på ski i 2 minutter før du tar 2 minutters pause. Med pause mener jeg at du skal gå rolig på ski og være i bevegelse i 2 minutter før neste drag. Dette skal du gjøre 6 ganger, derav 6×2 min. Husk at du skal presse deg såpass at det skal være vanskelig å prate under hvert drag. Teknikk har mye å si på ski, og jo bedre du blir til å gå på ski desto mer økonomisk vil du også gå. Tipper du får blodsmaken i munn på denne intervallene – blir moro å høre hva dere synes!

Avslutning

Avslutt økten med å gå rolig 5-10 minutter.

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min her.

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer