SAFTIGE RUNDSTYKKER | perfekt til helgen

I går lå jeg rett ut første halvdel av dagen, litt tung i hodet og bare slapp. Så jeg lyttet til kroppen, tok det med ro, men endte opp med å bake på slutten av dagen. Resultatet kommer her, fine rundstykker perfekt som helgekos enten til frokost eller lunsj!

Etter at jeg besøkte Fru Timian i Rakkestad her om dagen ble jeg så inspirert til å bake litt mer. Her kommer en oppskrift jeg fant i den nye boken hennes, og vil dere gjøre rundstykkene litt grovere er det bare å bytte ut melet. Men av og til er det digg med fine rundstykker også!

 

Oppskrift på fine rundstykker

ca. 20 stk
 • 1 kg hvetemel
 • 1/2 ts salt
 • 1 pk fersk gjær, blå
 • 2 ss olivenolje
 • 3 1/2 dl melk, romtemperert
 • 3 1/2 dl vann, romtemperert
 • 1 egg til pensling (evt vann)
Slik gjør du:

Bland hvetemel, gjær og salt i en bolle før du tilsetter olivenolje, melk og vann. (Egget er til for pensling senere) Elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca 12-15 minutter på lavest hastighet før du dekker bollen med plast. Heves i ca 45-60 minutter på benken.

Del deigen i ca 18-20 deler, rull de ut og legg de på stekebrett med bakepapir. Sett de til heving under et handkle i ca 40 minutter før du begynner å pensle rundstykkene. Ovnen setter du på 225 grader, varmluft (slik at begge brettene kan stekes samtidig) og stek de i ca 12-14 minutter.

Jeg brukte gresskarkjerner og havregryn til å toppe de med. Dette gjøres rett etter at du har penslet rundstykkene.

Lykke til og god helg da dere!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer