UKAS INTERVALL | 4×4 med stigning

God morgen fra fjellet! Sitter her med kaffekoppen, Max under pleddet som ser supernytt og knall blå himmel. Kan virkelig ikke bli bedre enn dette, og som dere kanskje har lagt merke til har jeg hatt noen dager off her på bloggen. Er så godt å koble litt av når man først er her oppe, men ukas intervall lar jeg selvsagt ikke gå fra meg. I morgen kommer det er ny intervall på ski fra selveste Melina så bare å glede seg!

Oppvarming

10-15 min oppvarming 1-2 % stigning på mølla (dette for å gjøre stigningen mer lik som ute i terreng), rask gange/lett jogg og litt raskere jogg på slutten for å få beina i gang. Jeg pleier å ligge på alt mellom 5-8 km/h.

Vil bare presisere at dere må styre deres egen fart, for dette er ingen fasit. Jeg skriver ikke så mye om pulssoner og makspuls da mange av dere faktisk løper uten pulsklokke samt kanskje ikke vet sin egen makspuls. Mine intervaller er kun ment for inspirasjon så finn din egen fart med tanke på både erfaring og nivå du er på.

Denne intervallen kan du selvsagt løpe ute om du vil det. Finn deg noen skikkelige motbakker eller variert terreng med noe stigning og løp intervallene ute!

Hoveddel

  • 4×4 min med 2 min pause mellom dragene
  • still mølla på litt motbakke (jeg løp på 5 % stigning)
  • Hastighet ca. 9-10 km/h
Slik gjør du: 

4×4 min betyr at du skal løpe i 4 minutter før du har 2 min aktiv pause. Deretter løper du 4 min igjen før ny 2 min pause. Dette skal du gjøre totalt 4 ganger (4×4). Stigning har jeg satt på 5% så det blir en skikkelig motbakkeintervall, men juster etter hva du føler er rett for deg. Det samme gjelder for hastigheten.

Avslutning

Ro ned og gå 5-10 minutter før du hopper av mølla og gir deg en skikkelig klapp på skuldra!

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min herLykke til!

Fortsatt god påske alle sammen!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer