FANTASTISK LASAGNE | med ny vri

Jeg har et ønske om å bli enda flinkere til å lage mer variert middag, både med og uten kjøtt. Så før påske besøkte jeg flinke @ourkitchenstories for å bli inspirert. Lite visste jeg at en lasagne uten kjøtt kunne smake like bra, om ikke bedre enn vanlig. Herregud så godt dette var; oppskrift kommer under!

Håper dere koser dere i påskeuken alle sammen. Cathrine og jentene har akkurat reist, og jeg gleder meg til Jørgen kommer til oss i morgen. Det blir mye påskebilder fra fjellet så jeg tenkte det kunne være greit med et lite innlegg på en oppskrift som trolig er noe av det bedre jeg har smakt på lenge.

I forrige uke var jeg innom @ourkitchenstories for inspo, og fikk servert denne fantastiske kjøttfrie lasagnen som virkelig gjorde inntrykk. Smakene, konsistensen og duften var helt fantastisk og jeg fikk sneket meg til et par bilder før vi kastet oss løs på resten av formen. Oppskrift finner dere under!

Er det noen av dere som pleier å ha vegetarmiddager innimellom? Jeg skal forsøke å lage noen retter selv etter påske, men må bare få med meg mannen først. Vegetar er liksom ikke hans greie, men jeg skal forsøke å overtale han!

Lasagne med aubergine og ostesaus

Til en form på ca 18 cm * 28 cm
 • 2 små auberginer
 • 1 gul løk
 • 2 store fedd hvitløk
 • 1 stilk stangselleri
 • 150 g selleri
 • 2 bokser hermetiserte tomater
 • ca 3/4 ts cayennepepper
 • 2 ts sukker
 • 150 g cheddar
 • 50 g parmesan
 • 1 boks creme fraishe
 • 1/2 dl melk
 • 9 lasagneplater
 • salt, pepper
 • olje til steking
 • smør til smøring av form
Slik gjør du
 1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Skjær aubergine på langs i tynne skiver ( cirka 0.5 cm). Legg de på bakepapirkledde stekebrett. Bak de i ovnen til de er møre, cirka 10 minutter.
 2. Finhakk løk, hvitløk og stangselleri. Skrell og hakk selleri.
 3. Stek løk i litt olje i en kjele til den blir myk og blank. Tilsett hvitløk, stangselleri og selleri og stek et par minutter til. Hell så oppi hermetiserte tomater, cayennepepper og sukker og kok i 20-30 minutter. ( Dette vil variere etter hvilken type hermetiserte tomater du bruker.) Smak til med salt og pepper.
 4. Riv ost.
 5. Bland creme fraishe med melk. Rør inn halvparten av osten og smak til med salt og pepper.
 6. Smør en ildfast form. Legg tomatsaus, lasagneplater, aubergine og hvit saus lagvis. Fortsett slik til alt er brukt opp. Avslutt med hvit saus og resten av osten. Stek i ovnen på 220 grader ( over og undervarme ) i cirka 25 minutter eller til lasagnen har blitt gylden og fin.

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer