ER DU KLAR FOR UKAS INTERVALL | ukas høydepunkt

Det er et aldri så lite høydepunkt å dele ukas intervaller med dere, og tenk at vi er over 10 000 i løpegruppen vår nå. Helt utrolig, og jeg elsker engasjementet fra dere alle sammen.

Er du ikke med i løpegruppen min på Facebook må du gjerne finne den og bli medlem. Den er gratis, ingen forpliktelser men jeg har et ønske om å engasjere, motivere og dele løpegleden sammen med dere. Du finner den under navnet: Treningsfrue Løpegruppe.

Når det gjelder løping generelt sitter jeg igjen med ufattelig mye motivasjon, mestring og løpeglede gjennom det siste året, og det er utrolig hvor mange fantastiske mennesker jeg har møtt på veien. Jeg føler meg privilegert som har mulighet til å spre litt løpeglede til dere alle sammen. I tillegg må jeg skryte av dere som hver dag motiverer meg til å utfordre meg selv, ta den løpeturen jeg kanskje ikke hadde lyst på eller får meg til å smile på de litt dårligere dagene. Legg gjerne igjen en liten kommentar på bloggen innimellom om du har tid til det, det er alltid så hyggelig, og jeg setter så stor pris på det!

Når det er sagt er det vår i lufta, og følelsen av å ville løpe ute kommer bare mer og mer for hver dag. Jeg tror det er meldt 18 grader til uken så det blir flere løpeturer ute i tiden fremover. Jeg har savnet å løpe ute i skogen så det skal det bli mer av! Tror leggene mine setter pris på det også i motsetning til asfalt og hardt underlag.

Men jeg har hatt vondter det siste året som har kommet og gått, og nå holder jeg det i sjakk ved å tilpasse treningen, lytte på kroppen, få litt behandling og variere treningen ved å sykle, ro og løpe. Ved å sykle innimellom kan jeg fortsatt få samme effekt på hjertets slagvolum (som er den viktigste enkeltfaktoren for utholdenhetsprestasjon), selv om jeg går glipp av noe av den spesifikke effekten på musklene som man får ved å løpe. Første løp er Tough Viking i Gøteborg, og jeg gleder meg til å løpe det sammen med Julia.

Skal noen av dere løpe der også?

Ukas intervall 

Oppvarming

15 min oppvarming 1,5-2 % stigning på mølla (dette for å gjøre stigningen mer lik som ute i terreng), rask gange/lett jogg og litt raskere jogg på slutten for å få beina i gang.

Vil bare presisere at dere må styre deres egen fart, for dette er ingen fasit. Jeg skriver ikke så mye om pulssoner og makspuls da mange av dere faktisk løper uten pulsklokke samt kanskje ikke vet sin egen makspuls. Mine intervaller er kun ment for inspirasjon!

Hoveddel
  • 1,5 – 2 % stigning
  • 1 min aktiv hvile mellom hvert drag
  • 6×5 min intervaller
  • gjerne i sone 3 om du har en pulsklokke og vet din egen makspuls
  • prøv deg litt frem med hastighet. 5 minutter er lenge, men jeg holdt meg mellom 10-12 km/h.
Slik gjør du:

Du starter med å løpe 5 min for deretter å gå på mølla i 1 minutt. (aktiv hvile) Deretter løper du nye 5 minutter før du tar en ny pause på 1 minutt. Dette skal du gjøre totalt 6 ganger, altså 30 min med løping + pause. Totalt 36 minutter.

Avslutning

Gå deg rolig ned de neste 5 minuttene før du klapper deg selv på skuldra!

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min her.

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer