NORGESFERIE | dag 4 og 5 Vettisfossen, telttur og Høljahølen

Herregud så fint det er på Vestlandet! Jeg trodde jeg hadde sett Norge på sitt beste under de utallige båtturene og fjellturene vi har hatt opp gjennom, men det kan jeg trygt si at jeg ikke har gjort før denne sommerferien. Vestlandet er helt rått, og det leverer så til de grader.

Jeg har vært litt uten nett de siste dagene så bloggen lever litt sitt eget liv her, men jeg prøver iherdig å holde dere oppdatert med rutta vår. Er så moro med alle tips, kommentarer og råd vi får underveis, og veldig gøy at så mange skal ta turen vi tar nå på et senere tidspunkt. Da har dere jo hele turen spikret her, med masse råd og tips på hva dere bør og ikke bør gjøre. Vi bomma på teltturen i går nemlig, men sånn kan det gå.

Vi skulle ha vært på toppen og ikke på bunn, men vakkert uansett!

 

Dag 4, altså mandag denne uken tok vi bilen og reiste fra Flåm til Øvre Årdal, nærmere bestemt Utladalen. (Tror det het Hjelle) Her parkerte vi, tok på oss sekkene for å gå til Vettisfossen å telte. Etter ca 7km kom vi til Vetti Gard hvor det var to veier til fossen. Vi tok feil vei og endte opp nederst ved fossen, altså bare steiner og ingen steder å telte. Måtte snu, gå tilbake til Vetti Gard Turiststasjon (også muligheter for overnatting) og telte der. Da var klokka 20 på kvelden så ungene ville ikke gå lengre. Men vi fikk en teltplass på en liten topp ved hytta og koste oss der! Telttur med barna er trolig noe av det koseligste jeg gjør, og vi lot iPad ligge igjen i bilen. Deilig for store og små, og det er så herlig å se de leke sammen ute i naturen.

 

Våknet opp tirsdag morgen med nydelig vær, en kaffekopp i hånda og havregrøt på pose til frokost. Deilig start på dagen før vi tok turen tilbake til bilen. Måtte gjøre et lite stopp på den fineste badeplassen jeg har sett, Høljahølen heter den visst. Ble nakenbading på alle mann, og jeg må si at det var både forfriskende og digg på en gang! Idyllisk og helt magisk. Kaffepause etterpå før vi satt oss i bilen for å kjøre 3,5 time til Loen.

Ferje og is stopp over til Sogndal for deretter å ankomme flotte loen og Hotel Alexandra. Et gammelt, men koselig hotell med god utsikt over Skåla og fjorden. Sinnsykt god mat her btw.

I dag venter en tur opp til Hoven, 1110 m.o.h. Meningen var å gå Via Ferrata Loen, men siden de hadde 12 års grense på en 5-6 timers klatretur turte vi ikke ta sjansen på at gutta orket hele veien. Spesielt når prisen var ca 1300 per pers….! Dyrt, men sikkert absolutt verdt det! Jeg vurderte å ta den alene, men det hadde jeg ikke samvittighet til. Får heller komme hit med Jørgen alene eller med gutta når de blir eldre.

Vi kjører til et sted som heter Oppheim, parkerer der og går opp til toppen! Mer om dette kommer i eget innlegg!

God sommer!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer