NORGESFERIE | dag 6, 7 og 8 Geiranger

inneholder reklame | Union Geiranger, Emobility og Geiranger Fjordservice

Nesten litt irriterende at jeg ikke er født på Vestlandet. Forstår jo nå hvorfor alle vestlendinger er så himla stolt av hvor de kommer fra. Misforstå meg rett, mange andre nydelige steder i Norge, men dette tar nesten litt pusten fra meg. Vi har ankommet Geiranger, en perle av et sted hvor også sola står høyt på himmelen. 

Jeg har tidligere skrevet at vi dekker alt på denne turen selv, men Monja og Finn på Union Geiranger kjenner jeg fra før ettersom jeg har vært instruktør på en treningshelg de hadde for noen år tilbake. Så her kom vi til dekket bord hvor en natt var på huset sammen med litt aktiviteter for store og små.

Union Geiranger er et fantastisk hotell som ligger med en helt nydelig utsikt over hele fjorden. God mat, fantastisk service, barnevennlig og deilige senger; noe jeg ser på som et kjempe pluss! Kan absolutt anbefales på det sterkeste. I tillegg elsker jeg den lille hagen/badeplassen bak hotellet hvor du kan bade, spise og kose deg uten å bli preget av turismen og alle bussene som er i Geiranger.

Union Geiranger – et must når du er i Geiranger!

Vi ankom Geiranger torsdag ettermiddag, og da var det egentlig bare å legge seg på sengen, slappe av, nyte hotell livet og gode senger før en lang dag med opplegg hele fredagen. Våknet opp til sol og blå himmel fredag morgen så dagen kunne jo ikke startet bedre. Spiste en god frokost før vi begynte dagen med kajakk hos Geiranger Fjordservice. Blikkstille vann, skyfri himmel og utsikt mot de 7 søstre gjorde at dette ble en utrolig fin opplevelse for store og små. Hadde doble kajakker slik at vi kunne ha hvert vårt barn i båten. Turen var med guide, og jeg tror faktisk vi var ute på fjorden i snaue 2,5 time.

Siden vi hadde smurt med oss matpakker på hotellet var det bare å reise rett ut i hotellets RIB for å få en liten tur ute på vannet. Etter det ble vi kjørt til en liten bukt i nærheten av fossene «de 7 søstre«, som er en foss med fallhøyde på ca 300 meter. Fossen er dannet av Knivsflåelvene som ligger ved siden av hverandre.

Etter at vi ble kjørt til denne bukta var det å begynne stigningen oppover. Moro å se gutta sprette oppover stien, for etter bare 20 minutter var vi på toppen av Skageflå. Skageflå er en fjellgård som nå er fraflyttet og ligger på en fjellhylle ca 250 meter over Geirangerfjorden. Før i tiden bandt de barna fast i tau mens de skulle jobbe slik at de ikke falt ned….haha. Max og Leo stod og måpte når jeg fortalte det!

   

Vi tok lunsjen på toppen av Skageflå, og jeg tror ikke jeg har hatt bedre utsikt til et måltid noen gang. Termosen var fylt opp med kaffe fra frokosten og brødskiva med brunost har vel aldri smakt bedre. Et lite «moment» der altså, og er dere i Geiranger ta turen dit!

Etter lunsj og en fin spasertur nedover var det RIB tilbake til hotellet, skifte og gjøre seg klar for noe av det morsomt barna har gjort så langt i ferien. Det var i hvert fall det de sa etter å ha holdt på å le seg ihjel på vei oppover mot utsiktspunktet Dalsnibba som ligger 1500 m.o.h. Elbilene er fra emob.no og er elektriske små biler som passer perfekt på de smale veiene. Er plass til to i hver bil så du kan tro vi hadde det moro på vei oppover. Føltes ut som jeg kjørte gokart!

Utsikten, på vei opp til Dalsnibbba! Helt rått!

Når mannen er større enn bilen!

Vi kom oss opp til Dalsnibbba, og her var det kaldt så ta med godt med klær om dere skal ta turen. En vanvittig utsikt og en opplevelse verdt å ta med seg. Kjøreturen ned var like moro, og etter en varm dusj var det deilig med en god middag og en god natt søvn.

Utsikt fra Dalsnibba

 

Nå går turen videre til Åndalsnes, og jeg er veldig spent på opplegget Jørgen har planlagt her. Romsdalseggen ligger i hver fall på planen!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer