NORGESFERIE | dag 5 Loen og Loen Skylift

Vet ikke helt hvor jeg skal begynne, men Loen leverte for å si det sånn. Vi ankom Hotell Alexandra tirsdag ettermiddag etter noen fine dager i Øvre Årdal. Vi har hatt været med oss hele uken så vi har virkelig fått sett Norge på sitt beste!

Loen var det mange som kom med tips om både Skåla og Via Ferrata, men vi endte opp med å kjøre til Oppheim for så å ta turen til fots opp til Hoven via Skredfjellet. Det vil si at endestasjonen var Loen Skylift hvor vi også kunne ta gondolen ned tilbake til hotellet.

Turen startet ved en parkering ved Oppheim, ca 4-5 km fra hotellet. Smale veier oppover, men jeg har en stødig mann som kan kjøre bil..hehe. Parkerte som sagt på Oppheim og begynte å traske oppover noen kjedelige traktorveier. Ikke mye sjarm over det, men heldigvis kom det et par stikkveier/stier (var skiltet hele veien) som vi gikk for å blende litt mer inn i naturen.

Gutta er som to geiter som bare spretter oppover fjellet. I hvert fall når de går alene. De funker best da har vi funnet ut, så Jørgen og jeg går enten litt bak eller foran for at de skal fortsette det gode humøret. Plutselig er det en av de som bærer den andre. Mammahjertet smelter da♥

Vi fulgte skiltet Hoven via Skredfjellet og endte opp med en 4,5 timers gåtur. Tok oss en del pauser underveis, nøt litt utsikt, spiste matpakkene vi hadde smurt fra frokosten og drakk fjellvann fra rennende små fosser. En fin tur som endte oppe på Loen Skylift. Siden bilen stod på den parkeringen 5 km unna hotellet valgte Jørgen å løpe ned traktorveien fra toppen mens vi tok gondolen ned igjen. Flott utsikt og nok en kul opplevelse å sette i boka.

Nå er det Geiranger som venter på tur så mer oppdatering kommer!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer