NORGESFERIE | dag 9 og 10 Romsdalseggen

Vi flyr fra sted til sted her på Vestlandet, og endelig var det på tide å oppleve Romsdalseggen som alle har pratet så varmt om. Litt spent på både høyden, klatringen og hva gutta orket, men dette var virkelig en kremtopp uten like.

Mange har spurt meg om Romsdalseggen er innafor med små barn, men her har jeg egentlig ingen fasit. Tror det er veldig individuelt i forhold til hva barnet ditt orker, tåler av høyder og klatring, men for gutta gikk det veldig fint.

Vi ankom Trollstigen Resort like utenfor Åndalsnes lørdag kveld etter en biltur fra Geiranger. Det å kjøre ned Trollstigen var en opplevelse i seg selv, og hytta vi hadde leid skapte noen fantastiske barndomsminner. Så enkelt, men allikevel hadde den alt vi trengte. Uten TV, men med wifi om du skulle trenge det.

Trollstigen Resort

Sov en natt der før vi pakket oss ut, sjekket ut og kjørte bort til Åndalsnes for å begi oss ut på Romsdalseggen og Rampestreken. Et lite tips her er å parkere på nedsiden ved Rampestreken for det er her du kommer ned fra fjellet. Parker der, gå bort til togstasjon og ta bussen derfra. Bussbillettene bestilte vi dagen i forveien, noe som kan være lurt. Mye folk på bussen gjorde at vi kom akkurat med selv om vi hadde bestilt billetter.

Vår sekk var pakket med:
 • ullgenser
 • tynn ull
 • vindjakke
 • matpakker
 • solkrem
 • caps
 • gnagsårplaster
 • masse vannflasker (du har tilgang på vann fra bekken de første 3 km, etter det er du uten vann)
 • solbriller
 • kamera
 • turmat
 • varmt vann på termos
 • sitteunderlag
 • mobil + powerbank
 • kniv
 • førstehjelpsutstyr
 • pulverkaffe
 • tynn bukse
 • sjokolade
 • smågodt til gutta (turens gulrot)

Vi hadde ikke bruk for ullgenser eller jakke, men pakk etter været. Det var varm vind på toppen så vi var heldige, men du vet aldri. Smør deg gjerne et par ganger i løpet av turen, for sola tar!

           

Hvordan opplevde jeg å klatre med barna?

Jeg har innsett at jeg er ganske så redd høyder, i hvert fall når jeg har med meg barna mine. Jørgen mener jeg er til tider små hysterisk, men jeg er ikke så ivrig på at de skal bevege seg nærme kanten når det er stup rett ned. Utenom det synes jeg hele turen gikk kjempe bra, gutta klarte seg fint, ingen høydeskrekk, og selv om det til tider var litt «luftig» på noen av partiene hadde vi full kontroll. Det er kjetting på en del av de bratteste hengene og vi hadde kontroll på hver vår kid.

Følelsen av å komme på toppen å se fjelltoppene bare åpne seg var en fantastisk opplevelse som var verdt hele turen. Du føler deg ganske så liten på toppen der, men samtidig veldig til stedet. Bare å nyte!

Vi hadde muligheten til å ta en liten tur på toppen av Blånebba som kun tok 1 time ekstra, men siden dette var en lang tur for gutta i utgangspunktet droppet vi det denne gangen. Får heller bli neste gang, for hit skal jeg igjen. That for sure!

Etter å ha klatret eggen og noen fjellsider til kom vi etterhvert ned til Rampestreken som er en utkikkspost over hele dalen. Mye turister, så vi følte vel egentlig at vi hadde fått mye mer ut av utsikten på toppen. Veien ned herfra var kjedelig, for med 600 bratte høydemeter med trapper, sti og tett skog var det lite se, og vondt for knærne. Greit å vite på forhånd så man er klar over det – litt drøy nedfart. I hvert fall for slitne gutter.

Vi kom oss omsider ned etter 7 timer i fjellet. Med pauser på 1,5-2 timer må jeg si at innsatsen til store og små har vært kjempe bra! Litt tungt på slutten, noen som er naturlig etter så mange timers trasking, men vi har hatt en fantastisk opplevelse alle sammen. Jeg kommer i hvert fall ikke til å glemme denne turen med det første.

Etter å ha tatt av sure sokker, lufta tærne, kjøpt en velfortjent is på Rema i Åndalsnes var det å kjøre videre til Stranda. Her hadde vi leid verdens søteste lille moderne hytte midt i sentrum. (@visitstranda) Planen var å ta gondolen opp dagen etter men vi skulle til Bergen (trodde vi…) så vi fant ut at vi ville kjøre tidlig siden vi hadde en lang vei foran oss.

Sola skinte, tempen viste nesten 30 grader og vi fant ut at vi ikke ville til Bergen. Ikke noe galt med Bergen by, men vi ønsket å fortsette ferien i naturen. Når man begynner å klusse til reiseruta blir reiselederen stressa (merk; Jørgen), og stedene havnet ikke i rekkefølgen han hadde tenkt seg. Det vi si bilveien.

Planen var rafting i Sunnfjord og telt, deretter Bergen med Zipline fra Ulriken, byliv, akvariet og henge som ett slips etter Jørgen opp Stoltzen. Så telttur i Voss (der har de mye aktiviteter, og ektremsportveko var i forrige uke).

Men vi har planer for Haugastøl i morgen med sykling på Rallarvegen så det kommer jeg tilbake til! Flere oppdateringer kommer, for vi er ikke ferdig med vår fantastiske norgesferie!

Se gjerne min siste YouTube video her; kommer en ny hver søndag! Kom gjerne med forslag.

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer