MOTIVERENDE INTERVALL

Endelig er det fredag igjen og denne uken har jeg faktisk klart å løpe to intervaller. En fantastisk god følelse å kjenne at kroppen bare har hatt godt av litt hvile, for jeg ga virkelig alt på mølla denne uka!

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe. Har du lyst å bli med i treningsgruppen min heter den Treningsfrue Treningsgruppe.

Takk til Liene i løpegruppa for dagens intervall – denne ble en ny favoritt!

Ukas intervall | ny variant

Stigning: 2%
Hastighet: pyramide, øker så senker hastigheten
Hvile: 1,5 min mellom hvert drag

Husk å styre din egen stigning og hastighet, dette er bare et forslag.

Oppvarming

Start med oppvarming, gjerne i 10-15 minutter før du setter i gang med intervallene. Har du lyst å løpe denne ute er det også selvfølgelig fult mulig!

Hoveddel
 • 45/15 sek x 5 drag (12 km/h)
 • 40/20 sek x 5 drag (13 km/h)
 • 30/30 sek x 5 drag (14 km/h)
 • 15/15 sek x 10 drag (15 km/h)
 • 30/30 sek x 5 drag (14 km/h)
 • 40/20 sek x 5 drag (13 km/h)
 • 45/15 sek x 5 drag (12 km/h)
Slik gjør du:

Dette er en pyramideintervall som jeg likte utrolig godt, og denne passet meg midt i blinken som en kick starter etter ferien. Jeg hadde mer å gå på, men den fikk meg skikkelig svett for ikke å snakke om glad!

Første draget er på 45/15 sek x5, det vil si at du løper i 45 sekunder, hopper av mølla og hviler i 15 sekunder før du hopper på nye 45 sek igjen. Dette skal du gjøre 5 ganger, altså et drag. Deretter har du 1,5 minutt aktiv hvile for så å begynne med 40/20 sek. Løpe i 40 sekunder, hoppe av og hvile i 20 sekunder x 5. Deretter hvile i 1,5 minutt. Slik fortsetter du til du er ferdig. Jeg startet å løpe på 12 og økte med 1 km/h pr drag for så å senke den med 1 km/h på vei «nedover». Altså, 12, 13, 14, 15, 14, 13, 12 km/h.

Avslutning

Avslutt med 10 minutters rolig jogg/rask gange før du er ferdig.

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min her

Se også siste løpefilmen min her.

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer