TROMSØ SKYRACE | for en opplevelse!!

reklame | Salomon & XXL

Jeg sitter hjemme i sofaen med en gangsperre fra en annen verden, vondter som heldigvis bare er stølhet og et par tånegler som ser ut til å falle av litt for tidlig. Men allikevel sitter jeg her med et smil om munnen og en mestring uten like. Jeg klarte det!

Foto og video: @tom.william.media

Se video av løpet her før du leser teksten under:

Da jeg først ble utfordret tidligere i år begynte jeg å le. Le av at jeg som aldri løper mer enn 8-12 km skulle løpe et skyrace på 32 km med 2000 høydemeter. Jeg løp jo halvmaraton i fjor, men jeg har ikke løpt slike distanser siden. For meg er det viktig å utfordre meg selv, og da Salomon og XXL spurte meg om jeg ville bli med var jeg ikke så vanskelig å be. Det beste ved hele løpet var at vi fikk oppleve dette sammen som et team. For meg hadde det ikke vært samme opplevelse å løpe dette alene, men vi er jo alle forskjellige.

Vi ankom Tromsø fredag formiddag og stilte til start lørdag klokken 11.00. Jeg har vært veldig spent de siste dagene, sovet litt dårlig, men kjente at nervene begynte å roe seg rett før start. Jeg var klar med flagget i sekken sammen med nøtter, sjokolade, bars, vann, vindjakke og solbriller! Leo fylte 10 år den dagen så vi hadde bestemt oss for å feire han på toppen.

Vi startet å løpe gjennom sentrum, over en lang bro hvor etterhvert stigningen begynte. Her gikk det veldig greit helt opp til en fjellheis hvor også første mat-/og vannstasjon var. Kroppen føltes fin, energien på topp og beina fine. Den første mila gikk overraskende greit, og her nøt jeg virkelig big time. Stigningen på første topp var unnagjort, men det var tungt opp til Tromsdalstind hvor den høyeste toppen var. Litt klatring, syre i låra men litt musikk på venstre øret, oppmuntrende ord fra teamet gjorde så vi kom til toppen! Her begynte det å bli kjølig så en tynn vindjakke var digg å slenge over seg til vi kom litt lenger ned. Jeg opplevde det nesten like krevende å bevege seg nedover som oppover, for syra i låra får du uansett og det var både steiner, bratte heng og glatt føre til tider. Heldigvis opplevde jeg at knærne var fine, for jeg var litt redd for at de skulle si stopp.

Hu solstråla her motiverte meg gjennom mye av turen! Rå dame @simonsentine

 

Vi kom oss ned, begynte å løpe og det var her jeg opplevde en aldri så liten «runners high«. Tine og jeg fant flyten og løp innover trolig noe av det flotteste jeg har sett av norsk natur noensinne. Det så ut som naturen i «Ringenes herre«, og det var rett og slett bare å nyte!

Siste bakken kom og her måtte jeg virkelig grave frem det siste jeg hadde. Kroppen begynte å bli fryktelig sliten, vondter her og der og psyken fikk seg en liten knekk. Men det var bare å sette kursen tilbake mot fjellheisen for å fylle flasker og ta seg en matbit. Det var her Jørgen og resten av gruppen tok oss igjen, og da var vanskelig å holde følelsene tilbake. Siste innspurt samlet som en gjeng, og vi var «good to go» nedover det siste henget, over broen for deretter å løpe «sjarmøretappe» som Jørgen så fint kalte det. Tror ikke jeg var så veldig sjarmerende akkurat her, for jeg husker nesten ingenting.

 

Tungt å bytte sti mot asfalt på slutten der, men fy for en deilig følelse det var å komme i mål. Jeg elsker denne følelsen av å mestre, vite at jeg har gitt det jeg kunne og ikke minst være veldig fornøyd med egen innsats. Tiden ble 5.58 noe som var 1 time mindre enn jeg hadde sett for meg så jeg er veldig stolt. Tiden var heldigvis aldri noe fokus her, men det er allikevel veldig godt å kjenne at man har gjort en bra innsats!! For jeg følte virkelig at jeg ga alt!

Hva slags utstyr bør man ha med seg/på seg på en slik tur?

Utstyr jeg brukte:
 • Sko: Sense Ride her Her kan man også bruke terrengløpesko med mindre demping dersom man ønsker lettere sko.
 • BH: Salomon Medium Impact Bra
 • Løpetrøye: Salomon Agile Tank her
 • Kort tights: Salomon Intensity Short Tights
 • Sekk: Salomon Advanced Skin 5 Set her 
 • Vindjakke: Salomon Agile Jakke her 
 • Solbriller: Oakley Radar
 • Hansker: Salomon Fast Wing Hansker
 • Klokke: Suunto Spartan Ultra
Hva var i løpesekken?
 • gel
 • nøtteblanding med salte peanøtter, sjokolade og rosiner (hjemmelaget)
 • vannflasker, 2 stk à 0,5l som passer perfekt i lommene foran. Fylte de underveis i løpet.
 • matpakke med et par brødskiver
 • muffins (Tine sin – smakte himmelsk!!)
 • tynn vindjakke
 • tynne løpehansker
 • hals
 • tynt pannebånd
 • solbriller
 • GoPro
 • tyggis

Spent på hva slags utfordringer jeg skal gi meg selv i 2019!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer