UKAS 3 TRENINGSØKTER

Vi kom opp på hytta i går, og det ble jammen både pizza, øl og smågodt i solveggen. Nå sitter med kaffekoppen i den ene hånden og Mac´en i den andre. 5 barn sover fortsatt, i tillegg til søsteren min som også er her. Nyter stillheten før det braker løs, og i dag tenkte jeg å dele ukas 3 treningsøkter med dere!

På lørdag løp jeg Tromsø Skyrace på 32 km, og jeg skal love deg at det føles godt i kroppen. Det er spesielt fremside lår som har fått kjørt seg så denne uken består av både sykkel og roing for å få kroppen i gang. Litt lengre restitusjonstid denne gangen så det er ingen vits å gå for hardt ut.

Økt 1 | på sykkel + lett overkropp
 • Syklet en helt rolig økt på 30 minutter for å få kroppen litt i gang.
 • Biceps curl, triceps push down og dips

Kroppen får en del juling under en slik hard økt jeg hadde på lørdag, så da er det også viktig at kroppen får hvile slik at den får tilbake styrken. Restitusjon er derfor viktig i form av søvn, mat men også treningsøkter med lav intensitet.

Jeg har de siste årene likt sykling som et alternativ om legger er slitne eller overbelastet, og det går fint å kjøre harde og tøffe intervalløkter på sykkel. Veldig moro!

Økt 2 | rointervaller 5 x 1000m + oppvarming
 • Oppvarming 1000 m
 • 5×1000 m med 2 min pause mellom hver 1000 m.

Denne økten utførte jeg i går, og jeg må si at jeg undervurderte den litt. Syra i låra har på ingen måte gitt seg enda, men jeg ga det jeg kunne og ble fornøyd med å klare å fullføre. Denne må du teste ut – veldig gøy og et fint alternativ for kondisjonstrening.

Romaskin er super å bruke til både oppvarming, intervaller og langkjøring hvor du virkelig får trent hele kroppen. En skånsom måte å trene kondisjon på hvor du får muligheten til å trene både styrke og kondisjon, men hvor belastningen på legger er vesentlig mindre. I tillegg jobber du med kjernemuskulaturen for å holde kroppen stabil i selve robevegelsen.

Er du nybegynner er det smart å terpe teknikk før du virkelig setter i gang. Da anbefaler jeg deg å trene på lav til moderat intensitet til du blir vant til selve bevegelsen. Motstanden stiller du inn på siden av maskinen og den går fra 1 til 10 hvor 10 er det tyngste. Det vil si bevegelsen med mest motstand.

Økt 3 | sykkel
 • Oppvarming 15 min på sykkel (rolig)
 • 5×8 min intervaller med 2 min pause
 • Avslutning 5 min rolig på sykkel

Det var ukas treningsøkter folkens – kanskje du kjører noen av de?

Følg meg gjerne for ukentlige filmer på YouTube her og Facebook siden min her

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer