KREMET BLOMKÅLSUPPE | med chorizo

I går stod jeg skikkelig fast på hva jeg skulle ha til middag, og siden jeg selv har lovet meg å lage mer suppe tenkte jeg det var på tide å slå til med en kremet blomkålsuppe. Jørgen mobber meg litt, for han er faktisk en god del flinkere til å lage mat enn meg. Til og med gutta mener at pappa er bedre, så jeg tror jeg må begynne å kjempe for å ta tilbake tronen på kjøkkenet.

Det er jo slik at Jørgen lager mer mat enn meg, men det er vel av den enkle grunn at jeg sitter her på kontoret og sier at jeg ikke har tid. Digg å kjenne matlukta sige inn på kontoret mitt uten at jeg trenger å løfte en finger…haha. I hvert fall sånn innimellom. Har dere menn som lager middag?

Siden jeg ikke er sånn kjempe god på supper uten oppskrift enda googlet jeg blomkålsuppe og endte opp med en fantastisk oppskrift fra Trines Matblogg. Kremet blomkålsuppe med chorizo og gressløk. Bare chorizo får meg jo til å få vann i munnen!

Oppskrift | kremet blomkålsuppe med chorizo

dobbel porsjon, ca 8 porsjoner
Ingredienser
 • 2 blomkålhoder, ca 1100g
 • 3 poteter, i biter
 • 1 gul løk, hakket
 • 8-9 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong
 • 5 dl melk
 • 100 g crème fraîche eller rømme
 • salt & pepper
 • kajennepepper
Topping
 • 200 g chorizo, kuttet i små biter
 • 1-2 ss olivenolje
 • fersk gressløk
On the side

Hjemmelagde rundstykker tatt opp fra fryseren, oppskrift her

Slik gjør du:

Kutt blomkålen i biter og skyll den godt. Skrell potetene og kutt de opp i små biter. Deretter starter du med å steke løken i olje/smør til den blir gyllen og blank. Tilsett hvitløk og la dette surre i ca. 1 min før du tilsetter potet og blomkål. La dette surre i 1-2 minutter før du tilsetter kyllingkraft og melk. La dette få et oppkok og la det småkoke frem til blomkål og potet er møre. Dette kokte i rundt 20 minutter, men vil selvsagt variere med tanke på størrelse på bitene. Første gang jeg testet stavmikser og ikke blender da jeg trodde en stavmikser ville ødelegge gryta mi. Men det gikk kjempe fint, og suppen endte opp med å få en utrolig kremete og nydelig konsistens. Etter å ha brukt stavmikseren godt tilsetter du crème fraîche og kjører stavmikseren en gang til. Krydre med salt, pepper og kajennepepper før du kjører en siste runde med stavmikseren.

Stek så chorizo bitene i en panne og strø over med gressløk før servering. Ekstra godt å servere suppen med hjemmelagde rundstykker, men rekker du ikke det er det bare å slenge på et par rista brødskiver. Kjempe godt det også!

Må bare takke Trines Matblogg for en fantastisk oppskrift. Til og med Jørgen (som til vanlig mener suppe ikke er middag) ble strålende fornøyd!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer