Verdens beste boller!

I går oppdaget Jørgen at det var tomt for boller i fryseren så da pleier han å komme med et par gloser…haha. Jeg skjemmer han jo bort, men alle vet jo at veien til mannes hjerte går gjennom magen. Derfor var det på tide å bake litt, og oppskriften har dere under. Bare husk å ta frem nugatti når du tar de ut av ovnen, det er nemlig obligatorisk hos oss. Trolig det beste jeg vet!

Oppskrift på boller

ca. 20-25 stk

1/2 pk gjær, rød
170 g sukker
170 g smør
2 ts kardemomme
2 egg
0,5 liter melk
ca. 1000-1100 g hvetemel

Slik gjør du:

Bland alt det tørre + eggene i en kjøkkenmaskin utenom smøret. Det tilsettes senere. Deretter tilsetter du melken som du har varmet opp til romtemperatur. Bland dette sammen i en kjøkkenmaskin og la den gå på lav hastighet i ca 8-10 min. Tilsett romtemperert smør og lar dette blandes i kjøkkenmaskinen i nye 8-10 minutter. (lav hastighet) Da vil du få en silkemyk deig som er fin å jobbe med!

Deigen heves i ca 60-80 minutter på et trekkfritt sted. Rull ut til boller, ha gjerne i rosiner om ønskelig og la de heve i nye 45-60 minutter. Sett ovnen på over/undervarme 225 grader og pensle bollene med et ekstra egg. Sett de deretter midt i ovnen og la de steke i ca 7-8 minutter, alt avhengig av ovn. Ta de ut før de er for mørke; da får du de saftige og gode. Etterstekes jo på rista uansett:) Lykke til – husk å server de med Nugatti. I hvert fall den første bolla! Magisk.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer