Intervalltrening | ukas økt

Denne intervallen har jeg gledet meg hele uka til å dele med dere, så her er det bare å sette i gang folkens! Veldig hyggelig at så mange av dere løper disse øktene og det motiverer meg hver eneste uke!

Intervall på mølla | med litt stigning

Oppvarming

10-15 min oppvarming enten du løper ute eller på mølla. Få gjerne med et par drag før du begynner for å komme litt i gang. Det hjelper å ha satt litt fyr på kroppen før du starter!

Hoveddel

  • 4 % stigning
  • 8×4 min, totalt 32 min med drag
  • 2 min aktiv hvile mellom dragene
  • jeg startet på 9 km/h på de to første, deretter 10 km/h på de fire neste og 11 km/h på de to siste

Husk å styre deres egen fart, da dette ikke er noen fasit. Intervaller er kun ment for inspirasjon så finn din egen fart med tanke på både erfaring, mål og nivå du er på. Følg gjerne løpegruppen min på Facebook; Treningsfrue løpegruppe.

Slik gjør du:

Still mølla på den % du selv ønsker, men forsøk å ha noe stigning slik at det blir en liten motbakke. Jeg stilte min på 4% og trodde ikke jeg skulle holde ut med 11 km/h på de siste dragene. Men jeg kom meg gjennom og fikk skryt av løpecoach!!

 

Avslutning

Ro ned og gå 5 minutter før du hopper av mølla og gir deg en skikkelig klapp på skuldra!

Målet med denne økten:

Ukas økt hadde et relativt høyt volum med totalt 32 minutters drag! Målet i dag var å ligge rundt anaerob terskel fordi vi vet at det er den intensitet jeg kommer til å ligge på i store deler av løpet når jeg skal delta i VM i hinderløp. Å trene på denne intensiteten fører til at det skjer en lang rekke fysiologiske prosesser i kroppen, men det viktigste på denne økten er det vi kaller perifere faktorer. Det vil si at jeg trener opp muskulaturen i lår, legger og hofte til å bli flinkere til å ta opp og bruke oksygen fra blodet mitt. Dette oksygenet er en viktig bidragsyter i den prosessen som tar karbohydrater og fett og gjør det om til energi og bevegelse. 

For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her og Facebook siden min her

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer