Hurra for kanelbollens dag!

Jeg er på hytta, men fikk sneket med meg en skolebolle fra fryseren når jeg dro hjemmefra. Siden det er kanelbollene dag tenkte jeg å dele denne fantastiske oppskriften med dere!! Bare å sette i gang å bake!

 Først må jeg bare si tusen takk Fru Timian for en helt magisk oppskrift! Oppskriften fant jeg i den nye boken hennes, og endelig en oppskrift som er god også uten egg. Vi har allergi i familien så greit å ha noen i fryseren uten egg også.

Oppskrift på grunndeig à la Fru Timian

 • 500 g hvetemel
 • 75 g sukker
 • 1/4 ts salt
 • 1 pk fersk gjær, rød
 • 3 1/4 dl melk, romtemperert ca 25 grader
 • 75 g smør, romtemperert
 • 1 ts kardemomme

Oppskrift på fyll

 • 200 g romtemperert smør
 • 150 g sukker (evt brunt sukker)
 • 2 ss kanel
 • 2 ss maisenna
Slik gjør du:

Ha hvetemel, sukker, salt, kardemomme og gjær i en bolle og rør godt rundt. Tilsett melken og la deigen elte i kjøkkenmaskinen på lavest hastighet i 10 minutter før du tilsetter det romtempererte smøret (i biter) i bollen. La deigen elte nye 7-8 minutter på lavest hastighet før du dekker bollen med plast/handkle for heving. Deigen heves i ca 60 minutter.

Strø mel på bordet og kjevle ut deigen i en kvadrat. Det står 70×45 cm i boken til Fru Timian, men jeg kjevlet den bare tilfeldig ut. Smør på fyllet (oppskrift over blandes godt med en slikkepott) med en slikkepott og rull deigen som en rullekake. Del opp, legg de på et stekebrett med bakepapir og la de heve under et handkle i ca 45-50 minutter.

Om du ikke har eggallergi kan du fint pensle de med egg, men for de av dere som ikke tåler egg går det helt fint å pensle med melk. Stekes midt i ovnen på over/under varme, 225 grader i ca 8-10 minutter. Avhengig av ovn.

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min her.

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer