UKAS KORTE INTERVALLER | 45/15 sek

Jeg skal ikke skryte på meg noen løpeøkter den siste tiden, men selv om jeg er syk betyr det ikke at jeg dropper ukas intervall! Kroppen er lit skrall og jeg savner trening, men jeg får bare smøre meg med tålmodighet slik at jeg blir fort frisk. Håper du tar på deg joggeskoa og løper denne intervallen for meg!

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

Er det flere som liker å løpe ute i vinterkulda? Jeg elsker det når jeg første klarer å komme meg ut, men må også ærlig innrømme at mølla frister innimellom. Det er lettvint, enkelt og veldig målbart spesielt når man skal løpe på en bestemt hastighet eller stigning. Tredemølla kan ikke erstatte løpingen utendørs etter min mening, men samtidig synes jeg det er et godt alternativ om det er det som skal til for at jeg faktisk skal fullføre løpeturen. I tillegg synes jeg det er motiverende om øktene på mølla varieres litt innimellom slik at man ikke løper den samme om og om igjen. Men alt kommer jo selvsagt an på hva målet med treningen er.

Når våren nærmer seg blir det også mer hinderløp, og da må jeg faktisk ha løpt litt ute også om jeg skal løpe bra. For selv om jeg får kondisjonstreningen inne på mølla er ikke det det samme som å løpe ute. Belastningen vil være annerledes, og jeg synes det er en del tyngre å løpe ute om du sammenlikner med mølla.

Oppvarming

Start med oppvarming, gjerne i 10-15 minutter før du setter i gang med selve dragene. Gjerne løp et par raske drag før du setter skikkelig i gang!

Hoveddel

  • 2% stigning
  • 45/15 sek – løp 45 sek og ta 15 sek pause (hoppe av mølla)
  • Gjenta 20 ganger med 1 min pause etter 10 drag.
  • Samme hastighet på alle dragene
  • Korte intervaller så hold en relativ høy hastighet, men sørg for å holde lik fart gjennom hele intervallen.

Avslutning

Ro ned og gå 5 minutter før du hopper av mølla og gir deg en skikkelig klapp på skuldra!

Fikk du ikke med deg ukas video fra forrige treningsøkt kan du se den her.

Snapchat: Treningsfrue

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer