UKAS TØY OG BØY | thoracic bridge

Da var det tid for ukas tøy og bøy, og jeg må si at det var veldig moro med alle tilbakemeldingene på dette innlegget i forrige uke! Veldig mange har nok godt av litt tøy og bøy innimellom, enten som ren bevegelighetstrening eller god oppvarming før en treningsøkt. Dette skal jeg forsøke å komme med hver onsdag så det er bare å sette i gang!

Dagens øvelse heter Thoracic bridge og er en øvelse som jobber med bevegelighet i skulder, rygg (rotasjon) og hofte (hofteekstensjon). Jeg pleier til vanlig å kjøre rundt 5-7 reps pr side  x 2-3 sett, men jeg anbefaler deg å bli kjent med øvelsen og prøve deg litt frem så langt du er skadefri. Har du vondter sjekk det opp før du gjør du du ikke skal.

Dagens øvelse er en veldig god mobilitetsøvelse for skuldre spesielt, og det en fin øvelse å bruke som oppvarming før en styrkeøkt, både overkropp og underkropp.

Det finnes mange måter å gjøre denne på, men her gjør du følgende:

  1. Start med å sitte på rumpa, la fingrene peke bakover (om du klarer, hvis ikke tar du de ut til siden) sørg for at hendene er rett under skulder.
  2. Skyt hofta opp mot taket, hold posisjonen noen sekunder – føler du dette er nok kan du stoppe her og gå ned igjen. (Forsøk noen repetisjoner for å bli kjent med øvelsen) Om du vil gå videre å gjøre denne med rotasjon gjør du følgende:
  3. Strekk så den ene armen over brystet til den andre siden, og sørg for å rotere i ryggen. Returner tilbake til punkt 2 og så ned igjen. Det var en repetisjon. Sørg for å gjøre like mange repetisjoner på hver side. 

Hvorfor trene mobilitet?

En bedre mobilitet/bevegelighet kan gi deg bedre teknikk og utførelser i ulike øvelser, noe som igjen kan være skadeforebyggende. Det er flere øvelser som stiller krav til god mobilitet, og selv liker jeg å føle at kroppen har en god bevegelighet. Mitt mål for 2019 er mer av dette, og jeg kommer til å legge ut en ny øvelse hver onsdag! Forrige ukes øvelse finner du her.

Fikk du ikke med deg ukas video må du se den her.

Snapchat: Treningsfrue

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer