HJEMMELAGET TOMATSUPPE | på 30 minutter

Jeg har som et lite nyttårsforsett å lage minst en kjøttfri middag i uken, og selv om det noen ganger kan by på utfordringer har jeg som mål å klare det. Jeg er ikke veldig kreativ på den fronten, men jeg startet uka med hjemmelaget tomatsuppe!

Enklere blir det jo ikke, og barna elsket den! Max ville gjerne ha polarbrød ved siden av, i tillegg til at vi hadde både pasta og egg i suppa. Posesuppe kommer jeg nok ikke til å kjøpe igjen med det første for denne var super god!

Oppskrift på hjemmelaget tomatsuppe

ca. 4 porsjoner

Ingredienser:

 • 1 gul løk, finhakket
 • 2-3 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 glass tomatpure, tilsvarer 4-5 ss
 • 2 gulrøtter, små biter
 • 2 bokser hermetiserte tomater, med basilikum og oregano
 • 8-8,5 dl vann
 • 2 grønnsaksbuljong, i terninger
 • 1 ts sukker

Tilbehør:

 • pepper & salt
 • fersk basilikum
 • stekesmør/olje til steking
 • pastaskruer
 • egg, kokte
Slik gjør du:

Kok opp egg og pasta slik at dette er klart før tomatsuppa er ferdig. Vet ikke hvor lenge du pleier å koke eggene, men selv liker jeg å koke de i akkurat 8 minutter. Start med å frese løk og hvitløk i en gryte med litt smør/olje. Når løken er blank tilsetter du tomatpure og lar dette surre et par minutter. Deretter tilsetter du både gulrøtter, hermetiserte tomater, vann, grønnsaksbuljong og sukker. La dette koke opp og la den putre under lokk på middels varme i ca 12-15 minutter. (rør underveis) Tilsett pepper og salt etter ønske, eventuelt litt fersk oregano.

Bruk en stavmikser, bland suppen til ønsket konsistens og tilsett pastaskruene. Eggene pleier jeg å kutte opp og legge i en skål ved bordet slik at middagsgjestene kan forsyne seg etter eget ønske. I tillegg er det greit at eggene ikke blir ødelagt.

Kos dere med en deilig tomatsuppe folkens!

Fikk du ikke med deg ukas video må du se den her.

Snapchat: Treningsfrue

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer