GROVE RUNDSTYKKER | til påskefrokosten

I går kom vi hjem fra fjellet, og selv om jeg savner hytta gleder jeg meg til sol og sommer her hjemme. Det er altfor lenge siden sist jeg bakte, så nå var det på tide å fylle fryseren med noen gode rundstykker. Disse ble så gode at barna allerede vil ha de til frokost, men også matpakken når skolen begynner til uken! Oppskrift finner dere selvsagt under!

Oppskrift på speltrundstykker

ca. 17-18 stk
  • 500 g speltmel, siktet
  • 400 g spelt, sammalt
  • 120 g havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 pk gjær, fersk eller tørr (blå)
  • ca. 8 dl vann, lunkent
Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bolle og tilsett vann til slutt. Bruk kjøkkenmaskinen og la den gå på lav hastighet i ca. 8-10 minutter før du setter den til heving med et handkle over. (evt plast) La deigen heve i ca. 45-60 min før du begynner å bake de ut. Husk mel på bordet. Rull ut rundstykkene, legg de på en plate med bakepapir og la de heve i nye 45-60 min med et handkle over.

Pensle med vann og stek de på 220 grader, over og under varme, midt i ovnen i ca 12-13 min. Server med godt pålegg og god stemning!

For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her og Facebook siden min her og Snapchat: Treningsfrue

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer