UKAS INTERVALLER | påskeintervallen

Ungene sover, gutta skal på skitur og jeg nyter min andre kaffekopp. Jeg går litt i surr på dagene her oppe, men kom jo på at ukas intervall skal ut så den kommer her! Ønsker du å gå en intervall på ski kan du trykke på linken under så får du opp intervallene til Meline som hun lagde i fjor.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

Har du enda ikke hørt episoden på HVERDAGSPODDEN må du gjerne høre den her. Ammetrøbbel, første løpetur ute og ny operasjon. Hør episoden her:

Oppvarming

10 min rolig oppvarming 1,5-2 % stigning på mølla, rask gange/lett jogg og litt raskere jogg på slutten for å få beina i gang.

Hoveddel
  • pausene varierer per intervall (se under)
  • prøv deg litt frem med hastighet men her er det korte intervaller så forsøk å gi full gass! Jeg har løpt denne på 12, 13 og 14 km/h – økte for hvert drag/bolk.
  • 8 x 1 min / 1 min pause (aktiv hvile)
  • 6 x 30 sek / 30 sek pause (hoppe av mølla)
  • 4 x 20 sek / 20 sek pause (hoppe av mølla)
Slik gjør du:

Du starter med å løpe 1 min for deretter å ha aktiv hvile på 1 min. Dette gjentar du 8 ganger, det vil si 8 x 1 min. Deretter begynner du på drag nummer 2, det vil si 6 x 30 sek. Her skal du løpe i 30 sekunder og ha pause i 30 sekunder. Dette skal gjøres 6 ganger, det vil si 6 x 30 sek. Siste draget er på 4 x 20 sek, så her skal du løpe alt du har i 20 sek, ha pause i 20 sek. Dette skal gjøres 4 ganger, altså 4 x 20 sek.

Avslutning

Avslutt med rolig gange, lett jogg før du klapper deg selv på skuldra!

 

Vil du ha en INTERVALL på ski kan du finne en bra HER.

Vil bare presisere at dere må styre deres egen fart, for dette er ingen fasit. Mine intervaller er kun ment for inspirasjon så finn din egen fart med tanke på både erfaring og nivå du er på.

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer