17 MAI KRINGLA | oppskrift

Det er tradisjon hvert år å bake kringla som farmor alltid bakte i alle festlige anledninger, og jeg synes det er så hyggelig å kunne videreføre den tradisjonen til min familie. Kringla metter mange mager så denne er en suksess i alle store selskap, og oppskrift kommer selvsagt her??

Oppskrift på super KRINGLA

++ 20 ekstra boller
 • 1/2 pk gjær, rød
 • 170 g sukker
 • 170 g smør
 • 2 ts kardemomme
 • 2 egg
 • 0,5 liter melk
 • ca. 1000-1100 g hvetemel
Slik gjør du:

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin utenom smøret. Det tilsettes senere. Deretter tilsetter du melken som du har varmet opp til romtemperatur. Bland dette sammen i en kjøkkenmaskin og la den gå på lav hastighet i ca 8-10 min. Tilsett romtemperert smør og la dette blandes i kjøkkenmaskinen i nye 8-10 minutter. (lav hastighet) Da vil du få en silkemyk deig som er fin å jobbe med!

Deigen heves i ca 60-70 minutter på et trekkfritt sted. Del deigen i 2 og bak ut boller med den ene halvdelen og kringla med den andre delen.

Start med å kjevle ut deigen til et stort rektangel, og pensle på vaniljekrem, kanel og evt litt perlesukker. Deretter ruller du den til en lang pølse og former den som vist på bildet over. Klipp så biter på tvers og legg de over til annenhver side og la deigen heve. La både kringla og bollene heve på et trekkfritt sted mellom 60-70 minutter før du steker de i ovnen på over/undervarme (evt varmluft) midt i ovnen på ca 215 grader i 10-12 minutter. Bollene trenger kun 7-9 minutter. Husk å pensle både kringla og bollene for en fin og gyllen glans.

God 17 mai folkens!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer