INTERVALLER | også for nybegynnere

Ukene flyr avgårde, og nå håper jeg virkelig sommeren også kommer snart. Hva skjedde med sola og varmen liksom?? Det er snart juni og jeg går med jakke. Men, det positive er jo at det er deilig å løpe ute i det været som er nå, så derfor tenker jeg å dele en liten intervall til dere som også er nybegynnere.

Denne løpeøkten hadde vi forrige helg med teamet mitt, og den var for bra til ikke å deles. Jeg løper sjelden intervaller ute, men etter at jeg løp denne ble jeg faktisk gira. Du kan løpe denne så fort du vil, og grunnen til at jeg har skrevet at det også er for nybegynnere er fordi den kan løpes i akkurat det tempoet du selv ønsker. Klar?

Oppvarming

Denne er fin å løpe ute, men du kan selvsagt også løpe denne inne på mølla om du heller foretrekker det. Start med å løpe rolig i 5-10 minutter før du tar et par drag på 40/20 sek som det er litt fart på. Det vil si at du løper i 40 sekunder, går i 20 sekunder to ganger.

Hoveddel

  • 40/20 sek x 5
  • dette skal gjøres 5 ganger, altså totalt 25 minutter + aktiv hvile
  • 2 min aktiv hvile mellom hvert 5. minutt
  • dette skal være en intervall med høy hastighet. Er du nybegynner må du starte litt rolig og kjenne etter hva som skal til før du blir sliten. Start heller litt forsiktig og øk underveis om du kjenner du har mer å gå på.

Avslutning

Avslutt økten med rolig jogg, lett gange før du er done!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer