HVORFOR INTERVALLTRENING + UKAS INTERVALL

Det er snart høst ute, og jeg vel ikke noe bedre enn å løpe ute i deilig høstvær. Denne intervallen kan selvsagt løpes ute som inne, men selv løp jeg denne på mølla. Blir en rolig langtur ute i løpet av helgen som jeg gleder meg skikkelig til! Etter at jeg startet med å løpe intervaller har jeg også blitt en enda bedre løper, og selv om jeg gjerne skulle løpt mer holder jeg i hvert fall formen oppe med 1-2 økter i uken ved siden av annen trening.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

HVORFOR INTERVALLTRENING?

Når du løper intervaller vil de fleste av øktene inneholde moderat til høy intensitet etterfulgt av perioder med lav intensitet. Det er godt dokumentert at intervalltrening er den treningsformen som er mest effektiv til å øke kondisjonen din, i tillegg som du øker hjertets slagvolum. (=mengde blod som pumpes ut pr slag). Dette igjen resulterer til mer oksygen ut i muskulaturen som igjen gir økt kondisjon. Så nå er det ingen unnskyldning om du vil få bedre kondis – bare å komme seg ut å løpe!

Ellers savner jeg en løpekompis, og som mange av dere har sett på Instagram gjennom denne sommeren har jeg fryktelig lyst på hund. Kjenner faktisk et lite tomrom etter å ha lånt noen hunder av andre, og jeg har vel aldri kjent på det savnet mer enn jeg gjør nå. barna begynner å bli store, Jørgen er mye på jobb og jeg jobber jo hjemme. Men Jørgen skal sjekke mulighetene mtp allergi så får vi se hva som skjer. Lover uansett å holde dere oppdatert.

Ukas intervaller er i hvert fall klar, og denne håper jeg du løper!

Oppvarming

10-15 min oppvarming 1-2 % stigning på mølla, rask gange/lett jogg og litt raskere jogg på slutten for å få beina i gang. Jeg pleier å ligge på alt mellom 5-8 km/h.

Hoveddel

  • 2 % stigning
  • 3 min + 2 min + 1 min + 30 sek + 15 sek – (se under)
  • økende tempo for hvert drag, altså øk ved hvert 
  • varierende pause, avhengig av drag. Se under.
  • Jeg startet på 12 km/h og endte på 16 km/h, men kjør ditt eget tempo

 2×3 min
1 min aktiv pause
 3×2 min
1 min aktiv pause
 4×1 min
30 sek pause (hopp av mølla)
 5×30 sek
30 sek pause (hopp av mølla)
 6×15 sek
15 sek pause (hopp av mølla)

Slik gjør du:

Løp 3 minutter for deretter å ha 1 minutts aktiv pause. Det vil si at du går rolig på mølla. Deretter løper du nye 3 minutter for så å ha 1 minutts aktiv pause igjen. Så kaster du deg på drag nummer to, altså 3×2 min. Det vil si 2 min på og 1 min aktiv pause. Gjenta dette 3 ganger før du tar 1 min pause og begynner på tredje draget. Slik fortsetter du til du er ferdig!

Avslutning

Ro ned og gå 5 minutter før du hopper av mølla.

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min her.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer