Hvordan gikk det med koloskopi?

Herregud for en natt jeg har hatt??Men nå er endelig koloskopi unnagjort og takk og lov for det. Jeg har grudd meg lenge til denne dagen, men takket være mange hundre meldinger fra dere lesere var jeg faktisk mer rolig enn jeg trodde jeg skulle være.

Jeg lå ikke og gråt slik jeg gjorde før gastroskopi, men jeg savnet en hånd å holde i?Blir liksom Camilla 10 år igjen når jeg havner i slike litt ubehagelig og ukjente settinger, men da er det også ekstra godt å ha fantastiske mennesker som jobber i helsevesenet rundt seg. Tidenes nydeligste dame tok seg av meg, og jeg kjente at dette skulle gå bra!

MEN, jeg var ganske så stresset i går etter at jeg hadde inntatt de to posene med picoprepen med en del timers mellomrom. For det skjedde jo ingenting??  Noen mente det tok en time før tømmeprosessen startet, mens andre mente det kunne ta 10 timer så her var det bare å vente. La meg 22.00 og våknet ved midnatt. Etter det var det intervaller til og fra do. Så det funka for å si det sånn.

Våknet i dag klokka 06.00 og følte meg overkjørt av en bulldoser. Verre enn å ha små spedbarn i hus dette her, men det var bare å komme seg opp. Ingen frokost og ingen kaffe. Hater virkelig å faste?

Vekket barna, smurte noen matpakker og dro avgårde. Fikk skyss ettersom jeg ble rådet til å bli kjørt hjem i tilfellet jeg skulle trenge smertestillende. Noe jeg var forberedt på å klare meg uten. Liker det egentlig ikke, for jeg blir så kvalm og uvel, men må man så må man ikke sant?

Lå der ved godt mot og det begynte bra. Ingen bedøvelse. Men etter noen minutter innså jeg at jeg måtte krype til korset. Det var visst akkurat der hvor slangen skulle svinge litt ekstra det begynte å gjøre vondt, og jeg måtte be om smertestillende i armen. Etter det gikk alt fint.

Litt sløv etterpå, men ble kjørt hjem for så å sove bort rusen de neste timene.

Så nå får jeg bare vente på svarene, men tror ikke de fant noe etter hva jeg husker. Men så skal det sies at jeg ikke husker så mye av hva legen sa til meg etterpå?

Diagnosen jeg har fått av Aleris er cøliaki, for etter alle vevsprøver som ble tatt i forbindelse med gastroskopi-undersøkelsen jeg tok før sommerferien viste det ødeleggelser på tarmtottene. I tillegg har jeg også hatt høy innflammasjon i tarmen som også er relatert til ubehandlet cøliaki. Alt henger jo liksom sammen, og jeg forstår mer og mer av dette her. Samtidig er jeg veldig glad for å ha fått en diagnose slik at jeg enkelt kan kutte ut det som faktisk har gjort meg så dårlig?

Takk for alle støttende meldinger jeg har fått gjennom sommeren. Det betyr mye for meg. Det er ikke bare bare å plutselig få kostholdet og kroppens tilstand snudd på hodet, men jeg har det i hvert fall mye bedre nå!

Og til dere som eventuelt skal ta koloskopi, ikke noe å grue seg for. Folkene som jobber der er jo super hyggelige, og er det for vondt kjører du på med smertestillende. Tror dette er veldig individuelt for hver og en. Klarer jeg så klarer du!

Camilla?

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer