4 EFFEKTIVE KARDIO ØKTER DU MÅ PRØVE

Jeg trener kondisjon som aldri før, men det er faktisk ikke bare løping jeg trener for å opparbeide meg et bedre oksygenopptak. Hjertet vårt kjenner jo ikke forskjell på om vi løper eller ror, og du trener jo hjertet like mye på en hard intervall som en hard økt på romaskinen. Når det er sagt er det viktig å tenke på spesifisitet. Skal du bli veldig god i å løpe et halvmaraton, ja da må du løpe mer enn du ror, men trenger du litt variasjon innimellom kan det være veldig deilig å variere treningen litt. Også med tanke på å forebygge skader, overbelastning, men også mestring og motivasjon.

Som dere kanskje vet er jeg veldig glad i en utfordring eller to, og denne gangen har jeg meldt meg på noe som heter NM i Tri Erg. Det er kort beskrevet NM i utholdenhet, for maskinene vi skal bruke er romaskin, bike og ski erg. Dette er virkelig et elsk og hat forhold på samme tid, men jeg elsker å gå ut av komfortsonen innimellom, spesielt med flere på laget. TEAM O2 Snappers heter vi, og teamet består av Marian, Julia og meg. Nm foregår på Oslo CrossFit til helgen, og det er individuelt på lørdag og team på søndag. Vi kunne sårt trengt en heiagjeng så har du lyst å komme blir vi veldig glade!

Her er jævelskapen som jeg har blitt så glad i??

Her er som lovet de siste øktene jeg har kjørt på disse TRI ERG maskinene, og det er en grunn til at jeg har kjøpt alle tre for å ha i garasjen. Masse variasjon, svette og kule økter og her kommer siste ukas treningsøkter. Håper du lar deg inspirere til en økt eller to. Husk å moderer det til din egen, ta med en venn og sett i gang! Dette er skikkelig gøy!

ØKT 1

EMOM 6 | team på 4

(EMOM =every minute on the minute pr. 6 min)

 • 2000m bike
 • 40 kettlebell swing + 40 air squats
 • 1000m row
 • 50 box jumps + 20 push press

Time cap pr. stasjon: 5 minutter

Slik gjør du:

En person starter på hver sin stasjon. Her har du 5 minutter på deg til å gjennomføre din øvelse. Når det er gått 6 minutter roterer dere og bytter til neste øvelse. Det vil si at du har «tvungen» 1 min pause pr stasjon ettersom du skal være ferdig etter 5 minutter. Når du har fullført alle øvelsene, 6×4 minutter er du ferdig. Denne er super gøy å kjøre som 2-4 personer.

ØKT 2

EMOM 30 | alene eller med team

(EMOM =every minute on the minute i 30 min)

 • 14 cal row
 • 14 cal ski erg
 • 1 min rest

Slik gjør du:

Her er det viktig at du kjører ditt eget tempo, så mener du 14 cal på romaskinen og ski ergen er mye kan du f.eks endre det til 8-10 cal. Antall cal stiller du inn på hver maskin istedenfor antall meter. Så første minuttet skal du ro f.eks 10 cal, andre minuttet rett på 10 cal på ski erg og tredje minuttet hvile. Dette skal du gjøre i 30 minutter. Skikkelig svetteøkt, men en veldig fin økt!

ØKT 3

4 rounds for time | på team eller alene

 • 1000m bike
 • 500m row
 • 500m ski
 • 2 min rest

Slik gjør du:

Denne er tøff, men du kan selvsagt justere tempo akkurat som du vil ettersom denne er 4 runder på tid. Bruker du 30, 40 eller 60 min er jo helt opp til deg. Vi brukte 35 minutter mener jeg å huske, og jeg var skikkelig sliten etterpå. Lett å undervurdere en slik økt, men den er ganske spicy. Her skal du da sykle 1000m, ro i 500m og stake 500m før du tar 2 min hvile. Deretter er det på igjen med runde 2. Dette skal du da gjøre 4 ganger.

ØKT 4

30/30 sek intervaller

 • 4000m bike erg
 • 2000m row
 • 1000m ski erg

Slik gjør du:

Denne hadde jeg i dag, og jeg var ferdig på ca 35 minutter. Skikkelig kul økt som jeg håper du tester ut. Her er poenget å ta dette som en intervalløkt hvor du kjører 30 sek på og 30 sek hvile gjennom hele økta. Det vil si at du har 50% pause og da må du også jobbe bra i de 30 sek du kjører. Men sørg for å finne en «pace» du klarer å kjøre helt ut. Pulsen stiger gradvis utover i økta, og jeg endte på å snuse på sone 5 på den siste delen.

Lykke til, og spør meg om du lurer på noe!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer